Избор на фотограф за сватба в Банско

1
174
Добави коментар
djunev
djunev

В Банско има много предложения за сватбени фотографи, но да изберете точно това, от което се нуждаете, не винаги е лесно, особено за хора, които са далеч от техническите характеристики на фотографията.

В моите статии ще се опитам да говоря за основните принципи на избора на фотографи в Банско. Къде да търсите сватбен фотограф, как да го направите, на какво да обърнете внимание. Как да не изпаднете в такава ситуация, когато след сватбата вместо приказни моменти от сватбения ден ще ви бъде предоставена само някаква прилика от тези моменти.

Като начало, в Банско работят много фотографи, изборът е много широк, възрастови категории са от 18 до 70. Това също определя къде ще ги търсим.

И така, мястото за търсене на фотографи не са много. Първата най-често срещана – по препоръките на приятели, които скоро са сключили брак. Този тип търсене е добър, защото ако сте присъствали на сватбата на приятелите си, сте виждали със собствените си очи как работи и тогава сте виждали резултата от тази работа. Недостатъкът е известна субективност, хората са подредени така, че ако има едно, то другото вече е твърде мързеливо да изглежда.

Вторият вариант е да потърсите от брошури.  Проблемът е, че съобщението е с няколко думи, така че ще трябва да седнете, да се обадите и да получите първата идея на фотографа по телефона. Вторият недостатък на този метод на търсене е, че е много вероятно рекламите да се пускат в чисти аматьори, за които това е само начин да печелите пари и имате нужда човекът да бъде не само сух любител, но и професионалист с душа. В крайна сметка, фотограф, който активно се рекламира, обича себе си повече от вас.ен куп фотографи. В същото време можете веднага да отидете на уебсайта им и да видите снимки.

 

Третата опция е най-ефективната – търсене в Интернет. Изключително лесно е, отваряте Google.bg и пишете заявката  „Фотограф Банско“, резултатите, които ще Ви се отворят ще Ви ориентират достатъчно добре. На какво трябва да обърнете внимание, когато разглеждате уебсайта на фотографа? Съветваме Ви да поискате оферта от няколко фотографа, да потърсите снимки на предишни сватби, тъй като много фотографи не публикуват без разрешение снимки от предишни тържества.

Например Dzhunev Photography не смее да публикува снимки от събития, тъй като ясно си дава сметка, че правата за ползване са си на хората, които са заснети и те сами решават, къде и кои снимки да споделят. Това е само пример, но е много важен. Самият факт, че често, когато ни се обадят за ангажимент, първото им условие е снимки да не се споделят никъде, говори красноречиво, че днес, през 2020 година, клиентът иска дискретност и лоялност.

Е, ако търсите фотограф за Банско, позвънете на тел. 0889996262 и заявете ден за заснемане!