Най-голямата виртуална вълна в света радва пешеходците в Сеул (видео)

2
148
Добави коментар
setlans
setlans

Гигантска виртуална вълна, по-висока от къща, която изглежда сякаш се разбива в стените на аквариум, се проектира върху най-големия външен HD екран.

Ярката инсталация е описана като „анаморфна илюзия“ и има триизмерен ефект, който придава реалистичен ефект на бушуваща синя вода, която се разбива в стените, подобно на вълна. Екранът е широк 80 метра и висок 20 метра, а вълните се разбиват точно над главите на пешеходците в Сеул, Южна Корея.

Симулацията, озаглавена „Public Media Art #1“, е създадена от агенция d’strict върху 1620 м2  смарт екран, с помощта на интелигентната LED технология на Samsung.

Анаморфните илюзии са изкривени проекции, които трябва да се гледат от зрителя под определен ъгъл, за да се получи ефект на дълбочина.

Разделителната способност на екрана е 7,840 х 1,952 пиксела, или почти двойно по-висока от UHD резолюцията.

Изграждането на инсталацията е отнело два месеца, като са обединени два извити LED дисплея с повече от 30 000 отделни LED дисплейни модула, всеки с големина от 1 см.

Видеото в Youtube е с почти 400 000 гледания, като един потребител коментира, че „напомня за силите на природата насред града“.

Най-голямата виртуална вълна в света – видео:

standard