Автомобилен видеорегистратор – какво трябва да знаем?

1
233
Добави коментар
djunev
djunev

Какво е DVR? Автомобилният видеорегистратор, или казано по друг начин, автомобилен DVR е компактно устройство, което е инсталирано в купето на колата и ви позволява да правите видео, докато шофирате по пътя и вътре в колата. Записът на видео се извършва на SD карта с памет и има формат на малки видеоклипове.

Защо ми трябва DVR? Напоследък DVR набират все по-голяма популярност поради изключителната си полезност за водачите. DVR записва видео и звук, което означава, че това помага да се докаже невинността при пътнотранспортни произшествия и други ситуации. Видеозапис на случващото се на пътя може да помогне да се установи виновника за произшествието и може да спести редица разправии, касаещи изясняване на отношенията с КАТ и застрахователните компании. Видеозаписът, получен с помощта на регистратора, би бил железен аргумент в случай на неверни обвинения от КАТ. Например шофьорите често са глобявани за шофиране на червена светлина, въпреки че светофарът се е включил по време на пътуване, а не преди него. Или обвиняват, че водачът не е забелязал пътния знак, който, оказва се, е бил неправилно инсталиран или затворен с нещо. DVR ще докаже вашия случай. Понякога самото присъствие на камера в купето е достатъчен аргумент за служителя на КАТ, когато спре даден автомобил и реши да го глоби, но има колебания, дали е преминал на жълта светлина, или на червена. DVR не е най-евтиното оборудване, но, повярвайте ни, можете да платите много по-висока цена за грешно таксуване при злополука, което не винаги ще бъде ограничено до глоба. Да, и ежедневните „реквизити“ от пътната инспекция могат да доведат до много по-голями разходи. В допълнение, наличието на записващо устройство в колата ще помогне за предотвратяване на кражби и спиране на хулигани, причинявайки щети на външния вид на автомобила.

Как да изберем и инсталираме DVR? Автомобилният DVR комплект трябва да включва видеокамера, записващо устройство, видео кабел, стойки и всички необходими проводници, както и адаптер за захранване, осигурен от запалката. Наред със записващите устройства на по-модерни модели, може да се достави карта с памет и монитор за гледане на видео на място. DVR са лесни за инсталиране. Основното е да свържете правилно камерата и захранването, в съответствие с инструкциите. Важно е да запомните, че устройството не трябва да бъде оставено включено за дълъг период на паркиране, за да се избегне бързото разреждане на батерията. Грижете за безопасността на пътуванията си, спестявайте пари и нерви.

Качествени автомобилни видеорегистратори, както и богата гама от автоелектроника можете да откриете в онлайн магазин IskamGPS.com.

Финални думи. Едва ли има някой от Вас, който да не е гледал видеоклипове от събития, докато даден шофьор управлява МПС. Например, шофьорите на камиони, микробуси, дори на мотоциклети, буквално е задължително да имат видеорегистратор.

Хората, които ежедневно шофират, чрез видеорегистратор могат да си спестят редица неприятности. И най-хубавото на цялото това нещо е, че цената на видеорегистраторите не е много висока, т.е. достъпна е.