JOOM REVIEW: НАЙ-ДОБРИЯТ КИТАЙСКИ ОНЛАЙН МАГАЗИН?

8
304
Добави коментар

JOOM МНЕНИЕ: НАЙ-ДОБРИЯТ КИТАЙСКИ ОНЛАЙН МАГАЗИН?

Joom е голяма онлайн платформа за пазаруване, която се появи наскоро подобно на Aliexpress, Wish и др., Нейните продукти идват от Китай и се предлагат под мотото „най-доброто от Китай“.  Въпреки тази обща връзка с конкурентите си, Joom се различава от тях по много точки, които ще разгледаме в това ревю на Joom. Внимание Joom навлиза мощно и навярно ще го приемете!

Съветваме ви да изтеглите мобилното приложение:

JOOM REVIEW: КАКВИ СА СИЛНИТЕ ТОЧКИ НА САЙТА?
ТАКСА ДОСТАВКА

Огромно предимство на Joom е, че разходи за доставка са безплатни.

 Следователно цената, която виждате, е тази, която трябва да платите в края на поръчката си. Това им позволява да предлагат цени, дори по-конкурентни от Wish, които добавят разходи за доставка на всеки продукт.

ИЗБОРЪТ И ЦЕНАТА НА ПРОДУКТИТЕ

Точно като Aliexpress (виж: Aliexpress Reviews ), на Joom се предлага всичко, от бижута до електронни продукти. Ще намерите всичко необходимо и всичко това на цена, която вероятно е дори по-ниска от Aliexpress!

В допълнение, качеството на продуктите е същото като това на неговите конкуренти. Joom също е пазар, те са същите китайски продавачи, както на Wish или Aliexpress, сайтът просто играе ролята на посредник.

Въпреки това ви съветваме да пазарувате от определени категории, а не всичко.  В Joom, въпреки че трябва да има контрол на качеството, все още може да ви разочарова при някои продукти. За някои продукти от висок клас технологии качеството е съмнително.  Наше мнение е, че стоките който е добре да се купува на Joom, си остава дрехи и модни аксесоари .  Проблемите, рекламациите и неудовлетвореността на клиенти са доста редки в тази категория продукти.

ПРОЕКТИРАНЕ И ПРИЛОЖЕНИЯ

Това, което несъмнено ще доведе до още по-широка аудитория от Aliexpress е, че дизайнът на сайта е опростен, което е най-доброто за онези клиенти, трудно се справят с онлайн пазаруването и не харесват претоварени страници.

Подобно на Wish, Joom първо разработва своето мобилно приложение. Това приложение, което има много почитатели в Русия, Има версия и  на английски!

Важно: Много клиенти разискват по форуми за значителни разлики в цените между приложението Joom и уебсайта Joom.com. Съветваме  ви да изтеглите приложението 

САЙТ

Както споменахме по-рано, Joom предлага уебсайт и приложение изцяло на английски, руски, френски, много други езици.. В допълнение, преводът е перфектен и следователно по-качествен от това, което може да се намери в Aliexpress например. Това ще му позволи да се открои от основните си конкуренти, защото страниците с продукти са много по-ясни и дават повече увереност в това, какво всъщност купувате!  от тук 

Освен това, за някои говорители на френски език, един от големите позитиви на Joom е, че цялата му услуга или техническа поддръжка също е на френски. Ще контактувате с някой, който отговаря на чист френски. Накрая завършва главоболието на английски с китайските продавачи на Aliexpress!

Научете повече за гаранциите и поддръжката на Joom.

JOOM REVIEW: НЕГАТИВНИ МНЕНИЯ

За разлика от Aliexpress, Joom не предлага евтини продукти на марки в приложението си. По-голямата част от продуктите са генерични или китайски марки. Това не пречи обаче някои китайски марки да са напълно легитимни. Ако търсите маркови продукти, моля, посетете тази страница: Марки на Aliexpress

ТАКСИ С ПАЙПАЛ ЗА ПЛАЩАНЕ

Актуализация: Joom приема PayPal от съвсем скоро. Сайтът не приема този метод на плащане повече от година, но в крайна сметка се поддаде на оплаквания от своите клиенти. Въпреки това, ние държим този аспект в категорията на отрицателните отзиви, защото Joom ще ви таксува допълнително, за да платите с Paypal. Изглежда тези такси варират, но говорим за допълнителни 4%, добавени към крайната цена.

ПРЕГЛЕД НА JOOM: ДОСТАВКА 

Разбира се, като всички продукти от Китай, в повечето случаи ще са необходими между 15 и 30 дни, за да получи продукта. Нищо ново в сравнение с конкурентите си.

Малкият негатив обаче е, че Joom дава максимум 75 дни на продавачите, за да доставят продукта. Това е много рядък случай, но ако продавачът забави да ви изпрати продукта или не го изпрати направо, ще трябва да изчакате 75 дни, преди да можете да подадете рекламация. След 75 дни ще бъдете възстановени изцяло от Joom, който има ефективно следпродажбено обслужване.

НЕ МОЖЕТЕ ДА КОМУНИКИРАТЕ С ПРОДАВАЧА

За разлика от Aliexpress, но като Wish, не е възможно директно да се свържете с продавача на Joom. В случай на проблеми, трябва да се свържете с Joom Support, който ще реши проблема с продавача. Това обаче понякога може да бъде всъщност по-лесно в случай на съдебни спорове.

Според нашия опит именно тук Joom се бори със зъби и нокти със своите конкуренти. Услугата далеч не е страхотна и се чувстваме малко объркани в случай на проблеми. Смятаме, че Joom не разполага с достатъчно персонал в сравнение със сайтове като Wish и Aliexpress. Жертва на техния успех, има още надежда, че този проблем бързо се урежда с нови служители …

За всички покупки през нашия мобилен телефон, Joom печели на една ръката разстояние.  Изглежда, че продуктите са подбрани по-предпазливо, отколкото на уебсайта или някой бързо се затрупва с продукти, от които човек няма интерес. Това преобладава и при приложението на Wish, което е истински супермаркет витрина, където продуктите са малко по-скъпи, заради разходите по доставка.

По минуси за покупка на компютър , ние все още предпочитаме Aliexpress .