Изкуствен интелект накара Франк Синатра да запее песен на Бритни Спиърс (ВИДЕО)

1
140
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Изкуствен интелект накара покойният певец франк Синатра да изпее популярно парче на поп дивата Бритни Спиърс, пише „Футуризъм“.

В началото на април фирмата за разработване на изкуствен интелект OpenAI пусна нов вид инструмент с името „Джубокс“, който създава нова музика или комбинира вече съществуващи стилове в нови и неочаквани варианти.

От компанията пуснаха и няколко пробни парчета, които са генерирани с алгоритъма, но екипът на „Футуризъм“ имал специално музикално желание – редакторите искали да чуят песента „Токсик“ на Бритни Спиърс, но в изпълнение на Франк Синатра.

Алгоритъмът успешно съчетал гласа на певеца с текста на поп дивата, като резултатът е впечатляващ и стряскащ едновременно. Част от парчето беше публикувано в „Ю туб“.

От технологичната медия коментират, че с появата на изкуствен интелект, който претворява съществуваща музика или прави нова има и много правни въпроси. Като например артистите, върху чиято музика „Джубокс“ тренира трябва ли да получават пари от авторски права?