Ефективно ли е лазерното обезкосмяване у дома?

2
213
Добави коментар
maskk
maskk

Лазерното обезкосмяване днес е една от най-ефективните процедури в борбата с излишните косми. Курсът в зависимост от зоните е с различна продължителност и цена, но резултатът си заслужава. Липсата на време, принуждава жените, закупили подходящия епилатор, да извършват лазерно обезкосмяване у дома. 

Но необходимо ли е това? Специалистите недвусмислено ще отговорят: НЕ. Въпреки това винаги има скептици, които ще кажат, че салоните се нуждаят само от пари. Ето защо, преди да вземете решение за независимо премахване на космите, препоръчваме ви да оцените всичките му предимства и недостатъци.

Същността на лазерната епилация 

В процеса има топлинен ефект върху меланина, който се съдържа във всеки косъм. В резултат на интензивно загряване съдовете, доставящи фоликула, коагулират. Косъмът спира да расте.

Най-добрите козметологични салони разполагат с модерни машини за премахване на косми, които могат да се справят с всеки нюанс на косъма, дори ако съдържат много малко меланин. С лазерен епилатор у дома такъв мощен и в същото време безопасен ефект е невъзможен.

 

Предимства на домашната епилация

Има много малко предимства и най-вече сравнително достъпната цена. Цената на лазерен епилатор бързо ще се изплати, особено ако е закупен модел от икономична класа. Въпреки това, евтината цена на устройството е основният недостатък. Работи с евтин полупроводников лазер, който е значително по-нисък по сила от професионалните използвани в салоните за красота. 

Вторият плюс – можете да направите по всяко време удобно за вас. И с това може би предимствата му са изчерпани.

 

Недостатъци на домашната епилация

Малка мощност Той може да работи само при идеални условия, премахвайки тъмната коса върху светлата кожа.

Лазерният епилатор е безопасен, но той е неефективен. Лъчът му едва ли е достатъчен, за да има плитък краткосрочен ефект.

Лазерното петно ​​е много малко. За да убиете 1 фоликул, трябва внимателно да се „прицелите“. А в интимната зона и на гърба, това по принцип е невъзможно да се направи. Освен това, поради малкия си диаметър, често е невъзможно да се премахнат всички съседни косми. След такава епилация се появяват особени плешиви петна, които меко казано, не изглеждат доста естетически.

Епилаторът може да не работи, ако главата му не се приляга плътно. Ето защо, където има много завои и гънки, например в областта на бикините, премахването на косми у дома ще бъде много трудно и невъзможно да направите сами. Обработката дори на една зона ще отнеме много време. Причината за това е не толкова ниската ефективност, колкото необходимостта от точкови действия. Тоест космите се отстраняват поотделно. Докато в професионалните устройства диаметърът на светлинното петно ​​е много по-голям, а действието е по-дълбоко. Ремонтът на лазерен епилатор в случай на счупване е много скъпо „удоволствие“. Поради честата липса на необходими части, това отнема много време. Затова ще ви се наложи да се обърнете към професионалисти, докато „домашният асистент“ е в ремонт.

 

Защо да не извършвате процедурата у дома?

Дори да вземете решение за лазерно обезкосмяване у дома и въоръжени с “напреднал” епилатор, трябва да помните за противопоказанията. В салоните за красота, преди сесия на всеки пациент, трябва да се направи преглед от козметолог. Вкъщи може само да се предположи дали има ограничения за неговото прилагане. Премахването на космите не се препоръчва в следните случаи:

наличието на доброкачествени новообразувания и наранявания по кожата прояви на алергии и дерматологични заболявания захарен диабет епилепсия сърдечни и съдови заболявания злокачествени патологии склонност към белези всякакви остри инфекции период на обостряне на хронични соматични патологии бременност и кърмене възраст до 16 години

 

Въпреки че всъщност психологията на поведението на жените е такава, че дори при наличието на подозрителни симптоми, те пак ще започнат да манипулации вкъщи – в края на краищата парите са похарчени.

 

Защо си струва да поверите въпроса на специалисти? В салона можете да получите пълна консултация с лекар. Той ще идентифицира възможните противопоказания, ще говори за нежелани събития, ще даде препоръки за грижа за кожата след сесията. Ако по някаква причина не ви е разрешено лазерно обезкосмяване, ще бъде предложена алтернатива. Но най-важното е, че козметологът ще избере правилния тип инсталация и мощност на лъча, въз основа на фототипа на кожата. Професионалните машини за обезкосмяване са много по-мощни и ефективни. Следователно сесиите и самият курс са много по-кратки. Минимален риск от странични ефекти. В опитни ръце и с правилно подбран лазер те практически не съществуват.

 

Усложнения при лазерно обезкосмяване у дома

Проблеми след лазерно обезкосмяване у дома могат да възникнат по две причини:

Първият е да се проведе на фона на съществуващите противопоказания. Освен това видът на страничните ефекти и видът на усложненията ще зависят пряко от формата на заболяването. Втората причина е игнорирането на препоръки и правила на поведение след епилиране – посещения на сауни, бани и басейни, които могат да доведат до инфекция върху епидермиса. Прекомерното излагане на UV води до пигментация на кожата. Преждевременното й лечение с ексфолианти и пилинг, само ще влошат състоянието. Точно като използването на козметика, съдържаща алкохол.

Коя процедура да изберем – салон или домашна – зависи единствено от самата жена. Тези, които са готови да понесат неудобства и да прекарват часове в премахване на косми, домашната лазерна епилация е доста подходяща. Е, услугите на нашите професионалисти от Дерма Експерт трябва да бъдат предпочитани от всички, които искат бързо и ефективно да се отърват от нежеланата растителност.

Беше ли полезно? Оценете ни!

Ефективно ли е лазерното обезкосмяване у дома? Лазерното обезкосмяване днес е една от най-ефективните процедури в борбата с излишните косми. Курсът в зависимост от зоните е с различна продължителност и цена, но резултатът си заслужава. Липсата на време, принуждава жените, закупили подходящия епилатор, да извършват лазерно обезкосмяване у дома.  Но необходимо ли е това? Специалистите недвусмислено ще отговорят: НЕ. Въпреки това винаги има скептици, които ще […]

5 1 5 2

Славина Дончева

Славина Дончева е завършила Медицински Колеж, Козметология, Медицинска Козметика, Връзки с обществеността, Здравен Мениджмънт и има 9 годишен опит като управител на най-голямото градско спа в България до 2013 г.

От 9 години е управляващ собственик на верига от салони за красота „Дерма Експерт“ и преподавател в собствена школа за красота. Притежава изключителен опит в управлението на салони, спа центрове, маркетинг и реклама и организиране на различни обучителни събития.