Шантави и смешни закони по света, но спазени

2
206
Добави коментар
Svarofski
Svarofski

Закони има не само в България, но и по света. Изненада! Някои от тези законни изисквания в чужбина биха ни прозвучали доста объркващо. Но си важат, напълно. Цитираме статията на уеб сайта kanal3.bg, чието пълно съдържание можете да намерите тук. Различни народи, различни порядки, различни забрани. На дадени непозволени неща можете и да се засмеете, обаче, ето ги.

Австралия

В неделя след 12 на обяд е забранено да се появявате на обществени места, облечени в розови панталони. Само сертифициран електротехник има право да сменя крушки. В противен случай ще бъдете глобени.

Англия

Забранено е да се перат килими на улицата. Каруците са забранени между 7 сутринта и 10 вечерта, изключение правят случаите, разрешени от полицията. Забранено е да се целувате на железопътните гари. Навсякъде има знаци, които забраняват целувките. Доводът на правителството е, че прекалено дългите прегръдки за сбогуване може да забавят разписанието на влаковете.

Италия

От 2008 година е нелегално да се хранят гълъбите на площад „Свети Марко“ във Венеция, тъй като птиците разрушават историческите монументи и сгради в съседство. В Ераклея, морски град, разположен в близост до Венеция, не е позволено да се правят пясъчни замъци, тъй като възпрепятстват разходките по плажната ивица. В Еболи е забранено двойките да се целуват в автомобилите. На остров Капри носенето на дървено сабо е забранено, защото тези обувки вдигат прекалено много шум.

Сингапур

От 1992 година в тази държава е забранено дъвченето на дъвки. Местните вярват, че това влошава здравето, а хвърлянето на тази храна замърсява околната среда и е причина за смъртта на много птици.

Япония

През 2008 година Страната на изгряващото слънце въвежда Правило за годишен размер на талията при хората между 40-74 години. При мъжете обиколката на кръста трябва да е не повече от 86 сантиметра, а за жените – 90 сантиметра. По този начин Япония се бори с наднорменото тегло и свързаните с това болести. От 2015 година хората, които не спазват това правило, биват глобявани.

Индия

В тази азиатска страна също се опитват по свой начин да се борят с прекалените килограми. През 2016 година управата на щата Керала въвежда данък мазнина, който е в размер 14.5 процента. С него се начисляват хамбургерите, пицата, поничките и други мазни ястията, които се сервират в ресторантите.