Какаово масло

2
203
Добави коментар
kdecheva
kdecheva

Съществуват редица ползи от употребата на какаово масло. То е способно да хидратира кожата, да оформи прическата ви и е отличен източник на антиоксиданти. В днешно време съществува огромно разнообразие от продукти, съдържащи тази безценна съставка, като например олио за тяло, кремове и лосиони, и вие разполагате с пълната свобода за тяхното приложение. Ще ви запознаем с едни от най-ярките полезни свойства на какаовото масло.

1. Отличен източник на антиоксиданти.

Какаовото масло е чудесен източник на антиоксиданти, което съдейства за борба със свободните радикали и помага на кожата да се съхрани от неизбежните признаци на стареене и стресовите фактори на околната среда. Свободни сте да избирате между лосион, крем или олио за тяло, а дори можете да консумирате сурово какаово масло. Всичко зависи от вашия избор и индивидуални предпочитания. Само имайте предвид, че какаовото масло е с високо съдържание на калории.

2. Прави устните меки и сочни.

Ако сте любители на целувките и не искате да имате напукани и груби устни, е наложително да полагате грижа за своите, като използвате продукти, съдържащи какаово масло, и перфектните резултати няма да закъснеят. Не рядко ветровитото или слънчево време може да изиграе лоша шега на устните ни, като застрашително ги изсушава. Използвайте висококачествено какаово масло в ежедневната грижа за своите устни и те ще ви се отблагодарят със супер мекота.

3. Полезно е за вашата коса.

Искате ли да направите косата си по-лесна за сресване? Или може би желаете да подсилите увредената си коса? Или пък просто да осигурите влага на твърде сухата си коса? Какаовото масло наистина може да ви помогне. Ако се радвате на здрава и силна коса, вие все още можете да включите вълшебното масло към грижата за нея, с цел да увеличите нейния обем. Препоръчително е да се нанася сурово масло от какао, въпреки че има огромно разнообразие от продукти, включващи в съдържанието си тази магическа съставка.

4. Притежава възстановителни свойства.

Все още ли се чудите как да върнете своята кожа към живота? Нашето тяло не може да функционира добре без допамин, триптофан, цинк, омега-6 и -9 мастни киселини. Темпото на съвременния начин на живот е изключително интензивно, затова ежедневието ни е изпълнено с напрежение, което оказва негативно въздействие върху кожата. Какаовото масло представлява  възможно най-подходящият набор от полезни за здравето елементи. Избягвайте нездравословната храна, набавяйте си достатъчно количество сън и редовно използвайте какаово масло и ще забележите подобрение за отрицателно време.

5. Успокоява чувствителната кожа.

Какаовото масло е най-доброто решение за хора, които имат чувствителна кожа. Овлажняващите продукти, съдържащи тази безценна съставка, са ефективен съюзник в защитата на кожата от топлината, в лечението на такива заболявания като екзема и други дермални проблеми. Кремът с какаово масло със сигурност ще ви помогне в стремежа да запазите кожата си мека и еластична за по-дълго време.

6. Превръща бръсненето в приятно занимание.

Използвайте какаово масло по време на бръснене и ще направите процеса по-гладък за кожата. Можете да смесите която и да е форма на това масло с лосиона си за бръснене и ще се сдобиете с чудесен вариант за съхраняване влажността и мекотата на вашата кожа. Какаовото масло осигурява гладко бръснене с по-малко дразнене, оставяйки кожата невероятно мека.

7. Кажете „сбогом“ на белезите.

Какаовото масло притежава изключително ефективни лечебни свойства. Съдържащите се в него антиоксиданти се борят със следите от белези, драскотини и стрии. Просто го прилагайте редовно и ще забележите как процесът на регенерация се ускорява. Ако имате белег от предишни проблеми с акне, от порезна рана или подобни поводи за дискомфорт, не се тревожете! Просто използвайте редовно какаово масло и с радост ще забележите как тези зони стават все по-незабележими.

Какаовото масло заслужено се гордее с многобройните си полезни свойства. То разполага с богат набор от регенеративни свойства и осигурява на притежателя си естествена красота. Притежава и страхотен аромат на какао. Е, намирате ли, че какаовото масло е полезно? То е една от вашите тайни за постигане на естествена красота.