Нейно величество роклята: Без какво не може дамският гардероб

3
269
Добави коментар
seoslav
seoslav

Всяка женска дреха, направена с много внимание, вкус и любов е склонна да предизвика възхитените погледи на околните. Благородната завист на дамите и одобрението в мъжките очи си заслужават стремежа ни към добре подбран гардероб.

Но има една част от богатия набор одежди, която е изключително женствена. Тя олицетворява пълноценно нежността и сексапила на женското тяло. Тя съчетава в себе си предизвикателност и стил. Тя е нейно величество роклята.

Тайни козове

Едва ли има жена, която да не може да се похвали с притежанието на поне няколко дамски рокли в гардероба си. Независимо от стила и сезона, няма такава, която да не може да се пригоди за всеки повод и случай. Къси, дълги или средни, вталени, свободни или асиметрични… Вариациите от модели и десени са в състояние да отговорят на абсолютно всяко изискване, от най-нестандартните, до тези с перфектни фигури. Истината е, че добре подбраната рокля може да подсили хубавите черти на вашия силует. Тя е в състояние да покаже или прикрие това което искате, в зависимост от нуждите и желанията. За материи и цветове няма какво да се каже, защото когато продуктът е качествен, това си личи от пръв поглед.

В далечното минало

Още със зараждането на дамската мода, роклята е била единствената общоприета женска дреха. В зависимост от различните исторически периоди, можем да се насладим на изключително добри попадения, които са свидетелствали за напредничавия усет на тогавашните дизайнери и шивачи. Този вид дреха е била абсолютен фаворит. Дори и конете са били яздени странично от жените. Това се е налагало не само от избягване на сега приетото обкрачване, но и с цел удобство при носенето на рокли.

Всички знаем твърдението, че всичко ново е добре забравеното старо. Дали това важи и днес и доколко можем да открием във съвременните модни течения някои от дворцовите привички?!

Съвременни модни икони

Всяка епоха носи своя отличителен белег, който може да бъде открит във всеки аспект от живота. Дали ще го приложим по отношение на обзавеждането, строителството, прическите или модата, не малко дизайнери се въодушевяват от миналото. Това не означава да сме сто процента ретро. Но когато вземете един детайл и го съчетаете по иновативен начин със съвременните виждания, резултатът може да е впечатляващ.

Дамите определено се стремят да са в крак с модата. И независимо от марката, която ви е на сърце, всеки дизайнер се стреми да следва теченията от последния сезон. Включени в неговите лични виждания, носещи отличителните белези на творчеството му се създават следващите забележителни попълнения в нашия гардероб.

Разнообразието като цел

Независимо от всичко гореизброено, всяка дама трябва да внимава да не попадне в капана на еднообразието и рутината. Това че даден модел ви стои страхотно, не означава да зацикляте само на него. Разнообразявайте се периодично. Никога не се знае, дали това, което винаги сте отричали, няма да е изключително точно попадение за вас. Пробвайте! Това е първата стъпка към разчупване на собствените ви стереотипи.

Успешните брандове знаят това. Именно поради този факт ви се предоставя прекрасната възможност да опитате. Ако не ви се нрави, винаги можете да върнете, но ако не се престрашите, никога няма да разберете дали не сте пропуснали на крачка шанса си да изградите онази мечтана визия, която винаги ви е била фаворит. И ако не можете да се похвалите с притежанието на поне дузина рокли, особено за летния сезон, то тогава има още какво да направите, за да се гордеете от факта, че сте неотразима жена.