НС прие годишния доклад за дейността на КПКОНПИ

1
139
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Парламентът прие годишния доклад за дейността на КПКОНПИ. Дебатите обаче не минаха без спорове.

„Не четем за това, че Комисията, която е призвана да се бори с незаконното придобиване на имуществото, беше забъркана в такъв скандал. Припомням само за терасата на бившия председател на Комисията Пламен Георгиев. В този доклад не четем и за „Апартаментгейт”, няма дума за тях”, заяви Кристина Сидорова от БСП.

„Колежката каза, че нищо не е направено по терасата, по „Апартаментгейт”… В арестите са най-големите български олигарси, с несметни богатства, с яхти, острови, самолети. Издирвахме ги, единият в Белград, другият – в Дубай, крупни олигарси. Може би това е била целта на колегите – да има някаква възможност тези хора да бъдат под крило, под сянка, всички тези олигарси произлизат от БКП”, заяви Спас Гърневски от ГЕРБ.

„Вие казахте, че в Отчетния доклад не присъства терасата на П. Георгиев. Но не присъстват и проверките на закупени имоти на немалка стойност в София от депутати и от вашата партия. Пак го казвам – Отчетният доклад не е вестник”, заяви Сотир Цацаров, председател на КПКОНПИ.