Характеристики на мъжката интимна епилация

2
178
Добави коментар
maskk
maskk

Външният вид на мъжете е не само показател за здравето, но и за позицията, състоянието, което е постигнато в живота и какви върхове все още планират да завладеят. И ако мъжете по някакъв начин се примиряват с премахването на космите по лицето, пътят към интимното обезкосмяване често е сложен и трънлив.

Преди да се срещне с козметолог, мъжът трябва да преодолее страховете и да надхвърли стереотипите, които се налагат от обществото.

 

Основните мъжки „страхове“ и погрешни схващания: страх от негативно обществено мнение страх от загуба на ореол от мъжественост в собствените очи заблудата, че премахването на космите от мъжките интимни зони е изключителната привилегия на художници, творчески личности и сексуално „погрешни“ страх от евентуална болка по време на процедурата страх от неизвестното, когато мъж за пръв път посещава козметично студио и буквално всичко го плаши – от появата на персонала до блясъка на непознати козметични устройства страх от неизвестността и непредсказуемостта на резултата, което се дължи на непознаване на принципа на лазерно действие върху интимната зона на човека

 

Историята на мъжката интимна епилация

Процесът на депилация на интимните зони при мъжете достига до нас, според историците, от Изтока. В същото време премахването на косми от интимните зони е необходима процедура, защото спомага за поддържане на хигиената на кожата в интимната зона. 

Мъжете от Древна Гърция са премахвали космите си по друга причина, за да станат като онези богове, които стоят под формата на каменни статуи.  И главното в гладиаторите е гладка кожа, която подчертава мускулите и силата на един грък. Известен е и методът, чрез който войните са се борили с окосмяването по тялото. Космите се навивали на нишки с голяма дебелина. След това те се издърпвали рязко. Но все пак използването на такъв, по мнението на рационален човек, брутален начин е рядък случай в историята.

Интересно е и мнението на сексолозите. Според тях тези мъже, които се грижат за себе си, са по-привлекателни за жените. 

 

Методи на обезкосмяване на интимните зони при мъжете

Най-често срещаният и евтин начин за премахване на космите от мъжките интимни зони е бръсненето с машинка. Този метод обаче може да има сериозни последици – проблемът е в острите ръбове на машината, с които могат да се наранят. На второ място, космите след бръснене бързо израстват обратно и стават остри. 

Добре известните методи за премахване на космите – восък и шугаринг – са напълно неподходящи за чувствителните зони. И болезнеността далеч не е единствената причина. Горещият восък може лесно да изгори много деликатната генитална кожа, а алергията към компоненти на восък също е често срещана. След издърпване космите са склонни да растат, а увредената кожа лесно се заразява. 

В момента има два метода за постоянно премахване на космите от интимната зона на мъжете:

Elos епилация (фотоепилация) Лазерна епилация

 

Предимства и недостатъци на методите при мъжката интимна депилация

Elos означава Electro Optical Synergy – електрооптична комбинация. Технологията позволява използването на комбинация от светлина и електромагнитна енергия за въздействие върху човешкото тяло. Използването на радиочестотни вълни ви позволява да получите отличен 100% ефект от използването на само 60% от мощността на лазерното излъчване. Той засяга само космите, които са в активната фаза на растеж (анаген), тъй като само в тази фаза има достатъчно пигмент в космения фоликул.

Комбинираният ефект върху клетките, съдържащи меланин, и върху съдовия компонент на космения фоликул допринасят за пълното унищожаване на фоликула и намалява вероятността от възстановяване на космите в зоната на лечение до минимум. Един курс продължява средно  8 процедури на интервали от 6-8 седмици.

Плюсове:

комбинираната технология на експозиция ви позволява ефективно да премахвате светлите, сивите, тънките или гъсти косми

Минуси:

процедурата е болезнена, следователно е необходимо предварително охлаждане на кожата със специален гел различните участъци от кожата изискват различна степен на експозиция, следователно, ако специалистът е некомпетентен, рискът от увреждане на кожата е голям многократните процедури, извършвани по-често от 1 път на месец, могат да доведат до суха и увиснала кожа, тъй като кожата няма време да се възстанови след по-малко от месец ниска ефективност на процедурата при много тен или тъмна кожа, тъй като в този случай светкавицата на енергията се разпределя както през космите, така и през кожата.

Ако пигментацията присъства върху деликатната кожа, светлинните импулси неизбежно ще доведат до изгаряния, последвани от хипер и дори хипопигментация, което показва смъртта на меланоцитите.

Освен това дълбоко проникващ лъч светлина загрява не само космените фоликули, но и нецелеви обекти, включително прегряване на тестисите, което впоследствие може да повлияе на репродуктивната функция. 

 

Ограничения след премахване на космите с ELOS: в рамките на 2-4 дни след процедурата можете да вземете само топъл душ, за да не провокирате дразнене на кожата трябва да се избягват процедури и дейности, които причиняват прекомерно изпотяване, като посещение на сауна и солариум, занимания със спорт две седмици трябва да използвате слънцезащитен крем

 

Лазерна епилация

Най-ефикасния метод, след който мъжете забравят напълно за окосмяването в интимните зони. Идеята му е да приложи лазерен лъч върху космените фоликули в етапа на растеж. След курса на лазерно интимно премахване на космите, мъжките косми почти спират да растат. Днес диодният лазер е признат за “златен стандарт” за безопасното премахване на космите от най-чувствителните зони. 

Показания за лазерната епилация в интимните зони при мъжете:

Професионална нужда. Епилацията е популярна сред танцьорите, артистите, спортистите (например културисти, гимнастици), за които е важно да покажат красотата на тялото Хигиена Чувствителност на кожата, непоносимост към бръснене. При такива мъже докосването на бръснарско нозче причинява силно дразнене, възпаление, образуване на абсцесен обрив. PH на мъжката кожа е по-кисела, което прави кожата по-уязвима от бактериални инфекции

Безспорното предимство на диодното лазерно премахване на космите на мъжката интимна зона пред Elos обезкосмяването е насоченият ефект върху космения фоликул, без да се увреждат околните тъкани. Ограничена дълбочина на проникване на лъча до 3-4 мм (дебелина на дермата) е гаранция за безопасност за вътрешните органи и системи.

Диоден лазер премахва космите от светло рус до черен цвят, може безопасно да се използва за премахване на космите от всички интимни зони. Усещанията за болка са сведени до минимум с анестетици под формата на крем. За разлика от восък и шугаринг, лазерът не разкъсва кожата. Диодното обезкосмяване значително намалява и с професионален подход напълно елиминира риска от изгаряния. Диоден лазер третира съществуващите враснали косми. След курс от процедури, не повече от 4% от растящите косми остават върху зоната за обезкосмяване – много висок показател за ефективност, който никой друг метод за постоянно премахване на космите не може да гарантира. Има 8 процедури на курс с интервал от 6-8 седмици, след което се препоръчва една поддържаща процедура годишно.

 

Подготовка за лазерно обезкосмяване: 2 седмици преди процедурата елиминирайте тен (пряка слънчева светлина, тен придобит от солариум), както и слънцезащитен крем Не издърпвайте косми в зоната за обезкосмяване 1 месец преди процедурата Не използвайте алкохолосъдържащи продукти 3 дни преди процедурата Не приемайте фотосенсибилизиращи лекарства 2 седмици преди процедурата 4-8 часа преди процедурата. зоната за премахване на косми трябва да бъде внимателно обръсната Препоръки след края на процедурите: 2 седмици след процедурата не се излагайте на слънчеви бани 3 дни след процедурата не приемайте гореща вана, не ползвайте сауна или вана 3 дни след процедурата не посещавайте басейни с хлорирана вода 3 дни след процедурата, не избърсвайте зоната за отстраняване на косми с алкохолосъдържащи средства

Излагане на слънце (след две седмици рехабилитация) се препоръчва слънцезащитен крем със защитен фактор най-малко SPF 50.

Красотата и поддържането на мъжкото тяло винаги са били на мода. В ерата на лазерните технологии получавате възможността да доведете красотата до съвършенство.

Беше ли полезно? Оценете ни!

Характеристики на мъжката интимна епилация Външният вид на мъжете е не само показател за здравето, но и за позицията, състоянието, което е постигнато в живота и какви върхове все още планират да завладеят. И ако мъжете по някакъв начин се примиряват с премахването на космите по лицето, пътят към интимното обезкосмяване често е сложен и трънлив. Преди да се срещне […]

5 1 5 1

Славина Дончева

Славина Дончева е завършила Медицински Колеж, Козметология, Медицинска Козметика, Връзки с обществеността, Здравен Мениджмънт и има 9 годишен опит като управител на най-голямото градско спа в България до 2013 г.

От 9 години е управляващ собственик на верига от салони за красота „Дерма Експерт“ и преподавател в собствена школа за красота. Притежава изключителен опит в управлението на салони, спа центрове, маркетинг и реклама и организиране на различни обучителни събития.