Българите вече могат да си поръчват застраховки през смартфона, без да напускат дома си

2
163
Добави коментар
teenews.eu
teenews.eu

 

Крайните потребители в България вече могат да сключват разнообразни онлайн застраховки, включително „Гражданска отговорност“ и „Каско“, направо през своите смартфони, без да напускат дома си. Това може да стане само с няколко клика, чрез мобилното приложение Болерон. То е разработено от екипа на едноименния стартъп и е достъпно за двете най-популярни мобилни операционни системи – iOS и Android. Сключване на онлайн застраховки може да се направи и през сайта на фирмата www.boleron.bg.

 

Приложението е изключително иновативно и обединява консервативния застрахователен сегмент с предимствата на новите дигитални технологии. Така например то може да локализира собственика на телефона, ако той отива на летището или на граничен пропусквателен пункт и да му напомни, че не е сключил туристическа застраховка, след което да му предложи такава. Сред останалите технологии, които внедрява екипът на Болерон за застрахователния сектор, са блокчейн, изкуствен интелект и автоматично разпознаване на изображения.

 

„Убедени сме, че комбинацията от тези технологии ще бъде в основата на дигитализирането на застрахователната индустрия в бъдеще. Това ще промени изцяло сектора, предоставяйки множество нови възможности за клиентите. Те ще могат да сравняват условия и цени за секунди, което ще стимулира конкуренцията, ще им спести много време и ще им позволи да получат най-подходящите за тях застрахователни продукти на много по-достъпни цени“ – споделя Александър Цветков, главен изпълнителен директор на Болерон АД.

 

Междувременно представители на компанията съобщиха, че тя е спечелила едно от петте първи места във Visa Innovation program 2020 година. Екипът на Болерон АД вече работи по пилотни проекти за интегриране на софтуера си за застраховане в онлайн банкирането на няколко банки, които желаят да предоставят онлайн застраховане на своите клиенти.

Тагове / Tagged Болерон, застраховки, мобилно приложение