Потопяеми помпи WEDA

5
259
Добави коментар
sigmabulgaria
sigmabulgaria

 Complete Submersible Dewatering Solutions

Разширението на семейството на WEDA D се характеризира с D80, нов модел за отводняване. S30 и S60, както и новите модели от семейството на утаечните флуиди на WEDA S, могат да се справят с дебел слой, мека, мокра кал или други подобни, вискозни смеси от течности и твърди вещества, особено продукт от промишлен или рафиниращ процес. Напълно новата фамилия WEDA L обработва полутечни смеси, обикновено от фини частици тор, цимент или въглища и вода.

Освен оптимизирането на работата им, много внимание е отделено на това, помпата да бъде по-лека, да се подобри електрическата безопасност, да се подобри дизайна на уплътнението и да се улесни инсталирането. Всички помпи от серията D и S се предлагат с WEDA + функции, които включват защита от отпадане на фаза, контрол на завъртането, термични превключватели и 20 m кабел с щепсел за фазово превключване за всички 3-фазни помпи. Функциите на WEDA + се предлагат и като опция в гамата L.

Като цяло, WEDA D помпите, които използват горно отвеждане, могат да се справят с вода със специфично тегло до 1100kg / m3, и, в зависимост от модела, твърди частици с диаметър 4 – 12 mm. Възможностите на WEDA S на помпата от долната страна се простират до вода със специфично тегло до 1400kg / m3 и твърди частици от 25 – 50mm, в зависимост от модела. Помпите WEDA L, които също използват оттичане от долната страна, обработват вода със специфично тегло до 1700kg / m3 и, в зависимост от модела, твърди частици с диаметър 20 – 60 mm.

Спецификациите на помпите ги оборудват добре за широка гама от приложения за отводняване; те осигуряват производителността, надеждността и лесната употреба и поддръжка, които са от съществено значение за потребителите в различни индустрии. Всички модели имат вградена система за защита на стартера и мотора, както и опционално автоматично регулиране на нивото. Регулируеми износоустойчиви гумени дифузори и закалени високохромни работни колела осигуряват издръжливост в тежки условия.

„Помпите на WEDA могат да се справят с дебит до 16,500 л / мин, с мощност до 54 kW. Съответно, те са идеални решения за отводняване в много, разнообразни приложения в строителния, промишления, аварийния и обслужващия сектор. Сега нашият повсеместен обхват е подчертан от тези най-нови допълнения в гамата, тъй като те правят портфолиото ни пълно.“

обяснява Hrishi Kulkarni, продуктов мениджър, дивизия Atlas Copco Power and Flow.

Управлението и транспортирането значително се облекчават от теглото на помпите, което е с 20% по-ниско от това на конкурентните продукти; предимство, което ги прави особено привлекателни за ползване под наем. Лекотата на работа е внимателно балансирана с висока производителност, с възможността някои модели да прехвърлят твърди частици до 5 cm през помпата. Подобрената алуминиева сплав осигурява по-висока устойчивост на корозия при всички приложения, докато подсилените кабелни входове осигуряват по-висока устойчивост на изтичане на вода.

Непрекъснатата работа е максимизирана чрез няколко способа. Всички помпи имат уплътнителни решения, подходящи за техния размер, и външна пробка за пълнене с грес или пробка за проверка на маслото с цел лесна поддръжка. С много опции и размери на свързване, изходните връзки са регулируеми, като посоката на потока може да се променя от 90-180 градуса.