Хотелиери и ресторантьори в Созопол искат оставката на Николина Ангелкова

2
194
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

От Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в Созопол ще поискат оставката на министърката на туризма Николина Ангелкова в протестна подписка да Министерския съвет. Причините за недоволството на бранша са непоследователната политика в сферата на туризма и новите указания за работа на хотелите, които са неприложими за малките обекти и къщите за гости, съобщи БНР.

19 страници са новите указания за работа на хотелите, изготвени от Министерството на туризма. Те предвиждат в почивните бази да има изолирани стаи за заразени с Covid-19. Собствениците на хотели трябва да сключват договори с обществени перални, както и договори с медицински центрове. Поставя се изискване да се прави дезинфекция на обектите на всеки час. Според Мария Рейзи, председателка на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в Созопол, тези указания са неприложими за малките хотели и къщи за гости, които са основните почивни бази в курортните селища.

В Созопол основните туристи са от Украйна, Беларус и Молдова. Засега полетите от тези страни са спрени, а повечето направени резервации се прехвърлят за следващия туристически сезон.