Електро услуги монтаж на осветителни тела София

2
253
Добави коментар
tiberii1
tiberii1

Обект апартамент София център

Представяме ви един наш обект на който сме изпълнили всички ел монтажи. Апартамента се отличава с красив дизайн и много добре подбрани като разновидност осветителни тела. Ще ви изброим накои от нещата които имахме като затруднение при ел. монтажите.

Понеже Електро инсталацията е изпълнена от други електротехници имахме следните проблеми:

По таваните имаше излази от стара ел инсталация и при монтаж ние не знаехме кой кабел е новият активен
Не бяха пробити отворите за луни преди боя и се наложи ние да оразмеряваме и дупчим готови боядисани тавани
С цел спестяване на няколко дребни линейни метра кабел ключовете, като кръстати и девиаторни не бяха опроводени по изискване и при монтаж на съответния ключ ние трябваше да гадаем.
Окабеляването на контактите по същият начин с цел пестене на кабел не бяха пускани линии от разклонителна кутия към съответния контакт ами бяха направени с прехвърляне от един в друг ниско долу по хоризонтал.

 

Доставката на осветителни тела и контакти от страна на възложителя беше под всяка критика, грешни модули за ключове за осветление, един вид лунички с различни по вид крушки (за да не седят дупки бяхме помолени да ги монтираме ) което наложи ние няколко пъти безплатно да ходим и да ги подменяме .

За това ние безплатно като консултация можем да съдействаме на нашите клиенти при закупуване на осветителните тела.При ключове и контакти можем след уточняване на съответен модел ние да ги закупим и доставим на обекта. Това ще спести време и разходи на двете страни.

Скрито LED  осветление

Скритото осветление на този обект беше изпълнено с 24v LED лента. Всички захранвания на скритите осветления бяха монтирани в предварително предвидени за това места , някои от тях в направена ниша горе в тавана от гипсокартон другите в слаботокова кутия по високите шкафове.

Монтаж на ключове и контакти

Контакти и ключове монтирани на на този апартамент са на марка bticino. В кухнята имахме „остров“ барплот на който монтирахме кутия на legrand  с контакти и в долната част на кухненските шкафове също.

 

Свързване на кухненски уреди

Свързване и монтаж на готварска фурна , готварски керамичен котлон и микровълнова печка.