Информационен ден за възможностите за развитие на българския космически сектор и сътрудничество на България с ЕКА

2
125
Добави коментар
redbul80
redbul80

На снимката – астронавти на Европейската космическа агенция. Photo credit : ESA

2 юни 2020 г. 19:25 ч.

Мариян Маринов. Министерство на икономиката, със съдействието на София Тех Парк и Риск Спейс Трансфер – Офис за трансфер на технологии към БАН организира онлайн информационна сесия: „Възможности за развитие на българския космически сектор и сътрудничество на България с Европейската космическа агенция (ЕКА)”, която ще се проведе на 09 юни 2020 г. от 10.00 до 12.00 ч.

Фокусът на събитието е да предостави информация на българските фирми за възможностите за участие в еропейските космически програми и ползите от тях.

По време на информационната сесия ще бъдат дискутирани основни технологични и икономически аспекти на перспективите за сътрудничество с ЕКА, както и ще бъде предоставена информация за водещите конкурси за иновации за спътникова навигация и наблюдение на Земята към Европейската Комисия: Copernicus Masters и Galileo Masters.

За да получите повече информация или да се запишете за участие в информационната сесия е необходимо да се регистрирате на следния електронен адрес: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe0ogkkjECN-haAZqUEDG1qMwoAG4cTUqJ3w3XIYB59xAnI3A/viewform.

За допълнителна информация и въпроси, моля да се свържете с: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. 

Същевременно продължава изпълнението на проекта “Feasibility Space Study of Bulgaria”, който трябва да направи оценка на потенциала за развитие на българския индустриален и научен капацитет в космическия сектор, неговите технологии и готовност за сътрудничество с Европейската космическа агенция. С цел да се постигне максимална обективност и прозрачност при определянето на приоритетите и възможностите на българската индустрия за коопериране с ЕКА, отново искаме да Ви поканим да попълните въпросника към проект на следния електронен адрес: https://rstsurvey.limequery.com/616727?lang=bg 

Пълната програма на събитието може да видите ТУК

Източник: Sofia Tech Park

https://www.space-bg.org/

https://www.cosmos.1.bg/