Блогът на Апостол Апостолов :: УМОРЕНИ ЧЕРВЕНИ КРАНТИ

2
196
Добави коментар

                                                       ДВЕ СТАРИ ЧАНТИ И ПОШЛЯК

 

Предварително изхабеният впряг на Корнелия, Мая и Слави Трифонов не е алтернатива на нищо, а самоубийство по собственото им нанадолнище.

Това пише в lupa.bg. И още:

„Уморените коне ги убиват според американската класика от средата на миналия век – и в роман, и на лента. У нас, във времето, което ще остане в историята с коронавирус с цифра „19“, но развилнял се пандемично в година „20“, уморените коне май се самоубиват.

Без да обиждаме гордите гривести животни, иде реч за политически коне. По-точно за две кобили (пак нищо обидно – просто кон от женски род), които от умора – политпартийно изхабяване, са на път да се впрегнат в една каруца и да потвърдят, че са се засилили по нанадолнището. А компания може да им прави уморен шоу жребец, който се е засилил да се препъне в собствената си мечта – да е шоуполитик.

Каруцарските герои видимо са ясни – Корнелия Нинова и Мая Манолова, барабар със Слави Трифонов. Тримата внезапно се оказаха в една обща електорална каруца в предизборната 2020 г. още при първите предположения на социолози за изборната 2021-а.

 

Корнелия, като водачка – все още, на най-голямата опозиционна сила, която обаче внезапно спря да диша във врата на първата сила – управляващата, заради грубо вътрешнопартийно яхане.

Мая, като яхнала бял кон след омбудсманството си и кандидатирането за кмет на София, в което, и особено след него, се препъна заради грубо дърпане на юздите с партийна методика. Слави, изхабен в шоуто да се прави и на водещ политик, още преди да поеме да влиза в нея като спънат кон през оградата.“

 

Само дето и на тримата явно не им ясно, че у нас вече никой не чака да се зададе месия на бял кон, камо ли раздрънкана каруца с две изхабени „кобили“ вътре и един уморен и пошловат „жребец“. Търсят се истински алтернативи, а не уморени бити карти и протъркани празни чанти.

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.