Виетнам строи първият хотел с 24-каратово златно покритие

2
139
Добави коментар
setlans
setlans

Виетнам строи единственият по рода си хотел с 24-каратово златно покритие. Дори Дубай не може да се похвали с такъв хотел.

Съвсем скоро, туристите, които търсят най-ексклузивните места за отсядане в света, ще могат да добавят в списъка си единственият в света „златен“ хотел – 6-звездният Golden Lake, който се намира в столицата на Виетнам Ханой.

Хотелът е изцяло покрит с керамични плочки, внесени от Япония, в състава на които присъства истинско 24-каратово злато, а според проекта, хората могат да очакват и златен интериор.

Golden Lake не е първият ултра-ексклузивен хотел в света или дори в Ханой, ако става на въпрос, но според Hoa Binh Group, компанията, която стои зад проекта, това е първият хотел в света, който има позлатен екстериор и интериор.

Освен позлатен екстериор, той има и позлатено лоби, както и „златни“ мебели, мивка, вана, декорации и аксесоари.

„Тъй като туризмът е основата на местната икономика, секторът трябва да има уникален продукт, с който да привлича посетители. Golden Lake в Ханой ще се превърне в място, което не бива да се пропуска“, казва генералният директор на Hoa Binh Group пред Vietnam Insider.

Дубайският хотел Burj Al-Arab е известен със своите 22-каратови позлатени асансьор и лоби, Emirates Palace в ОАЕ има боядисан в злато таван и стени, Trump International Hotel в Лас Вегас има прозорци със златно покритие, но Golden Lake е обединил всичко това, като притежава позлатена фасада и интериор.

Въпреки че строежа започва през 2009 г., едва сега хотелът привлича вниманието на хората, тъй като позлатената фасада е почти готова. Ако можете да отделите 250 долара за нощувка, ще можете да се насладите и на позлатеният интериор и позлатеното вътрешно обзавеждане на хотела.

Интересно е, че определен брой апартаменти в 25-етажната сграда ще могат да се продават, като цената е около 6500 долара на кв.м. Собствениците обаче няма да могат да живеят в тях за постоянно, тъй като ще се наложи да отдават апартаментите под наем чрез агенция за недвижими имоти, като идеята е да се поддържа високото качество на хотела.

Хотелът ще бъде завършен до края на 2020 година.