Лудогорец спечели на „Герена“ с фамозен гол – SportVox

2
131
Добави коментар
sheri
sheri

Отборът на Лудогорец спечели супердербито на 25-ия кръг на Ефбет лига, след като се наложи с 1-0 при визитата си на Левски на „Георги Аспарухов“.

Домакините започнаха много надъхано мача, но натискът им продължи до 10-ата минута. Именно тогава Анисе отправи далечен изстрел, но Миятович спаси. Пет по-късно Вандерсон сложи топката на волето на Кешеру, но стражът на „сините“ отново се намеси решително.

В 25-ата Чибота бе изведен вляво, центрира успоредно, а защитник на Левски си отбеляза автогол. Страничният рефер, обаче, неправилно вдигна флага за засада на конгоанеца, който бе в чиста позиция.

В 36-ата минута Горанов опира късмета си, след като се озова сам вляво, но от малък ъгъл не успя да преодолее Стоянов. Гостите отговориха с изстрел на Кешеру, който не намери целта.

Още в първите секунди на второто полувреме „орлите“ откриха резултата. Каули Оливейра получи подаване от Вандерсон и с мощен шут не остави шанс на Миятович – 1-0.

В 70-ата минута Чибота направи чудесен самостоятелен рейд, завършил с хубав удар, но топката бе в обсега на Миятович, който изби в корнер.

След успеха Лудогорец има 58 точки и се доближава все повече до поредната си титла. Левски е четвърти с 46.