Нов скандален случай! Отсякоха и застроиха гората в Свети Влас

2
239
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Нов случай с меко казано противоречиво бетониране на национално богатство по родното Черноморие. Този път примерът не е с Алепу и небезизвестните брегоукрепителни съоръжения до морето, а Свети Влас, община Несебър.

Отдавна спечелил сочен за частен град на конкретни персони. Това което се случва напоследък обаче определено боде очите. И някак компетентните институции- държавни и частни, странно нехаят. А в същото време общественото негодувание взима връх.

В лековития курорт с уникално съчетание на балкански и морски въздух и изсякана тихомълком солидна по площ гора по хълмовете над градчето. Изпълнението е без коментар. Овластени персони са подписвали разрешителни, без да им мигне окото. Мирише на корупция и алчност- без граници. Някои шеговито подхвърлят, че инвеститора е направил стройна организация и е предприел мерки…за укрепване на съседните гори! Естествено, че не става въпрос за прословутото укрепване, а за демонстрация на сила, безнаказаност и реализиране на комерсиален проект.

А за да се строи там, не е трудно да се предположи, че тези гори вече са били преотредени като урегулиран поземлен имот за жилищно строителство. Защо, как и кой е позволил е важното в случая?! На територията на община, където дебелите пачки в комбинация със силовите методи, са пословични. Има една малка подробност обаче- безмъртни хора няма, няма и ремарке към катафалката.