Италия ще дава до 4000 евро за покупка на нова кола

2
101
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Италия обмисля стимули на стойност до 4000 евро за купувачите на най-новото поколение бензинови и дизелови автомобили. Така тя се присъединява към Франция и Германия, които предлагат подкрепа на автомобилостроителния сектор, който беше тежко засегнат от кризата с коронавируса, предаде Ройтерс.

Коалиционното лявоцентристко правителство на Движение „Пет звезди“, Демократическата партия, партия „Свободни и равни“ и независими предложи тези стимули да бъдат включени в общия пакет от мерки за икономическо съживяване, който в момента се обсъжда в парламента.

Очаква се той да бъде одобрен в средата на юли. Субсидията ще се предлага на купувачите на съвременни енергийно ефективни превозни средства, които отговарят на стандарта Евро 6 за вредни емисии и ще достигне до 4000 евро, ако купувачите бракуват автомобили, които са на 10 и повече години.

Освен това и Франция, и Германия целят да използват различни инициативи, за да ускорят преминаването към по-чисти автомобили, предлагайки стимули за купувачите на електрически автомобили, припомня Ройтерс.