Футболна прогноза: Борусия Дортмунд – Херта Берлин

2
126
Добави коментар

Начало на срещата: 6 юни, 19:30

Борусия Дортмунд продължават преследването на лидера в подреждането Байерн Мюнхен. Вторите в класирането стартират през уикенда на седем точки зад баварците и те приемат стабилният отбор на Херта, които са девети. Байерн гостуват на Байер Леверкузен по-рано в събота, така че разликата между двата отбора, когато този мач започне, може да бъде десет точки. 

Домакините се върнаха към победния път след категоричното 6:1 срещу Падерборн в неделя. Първият гол за Дортмунд обаче беше отбелязан едва в 54-ата минута, а Санчо реализира хеттрик, слагайки край на негативна серия от пет мача без гол. 

Загубата от Байерн Мюнхен беше първото им поражение у дома през сезона. Преди това Дортмунд спечелиха десет мача като домакини и завършиха наравно в три, отбелязвайки цели 45 гола. Голът пък, който те инкасираха срещу Байерн сложи край на серия от четири поредни мача със „сухи мрежи“. 

Сега те трябва да опитат да спечелят оставащите си срещи до края и да се надяват, че Байерн по някакъв начин ще се подхлъзне. Това обаче не изглежда много вероятно, имайки предвид страховитата форма, в която се намират те. Дортмунд обаче нямат алтернатива, като те загубиха само два от последните си 31 мача у дома и ще търсят трите точки тук с надеждата, че Леверкузен ще успеят да вземат нещо срещу Байерн.

Отборът на Херта обаче няма никакво намерение да се даде лесно. Те постигнаха домакинска победа с 2:0 над Аугсбург в събота, третата в последните четири мача в лигата. Тази победа ги остави на само четири точки зад финалното място даващо право на участие в Лига Европа. 

Херта са спечелили пет мача като гости през сезона и са непобедени в последните си седем срещи. Това е голямо подобрение за тях като се има предвид, че в началото на Бундеслигата те спечелиха едва един мач от първите си седем срещи. Те са вкарали поне два пъти във всеки от последните си шест мача за първенството и за купата.

И двата отбора са вкарали в пет от последните си седем двубоя, така че нашият съвет е да заложите за това и двата отбора да вкарат гол.

Прогноза Гол/Гол

ИЗТОЧНИК

Категория: Футболни анализи

Тагове:
Бундеслига, Борусия Дортмунд