Игралната индустрия критикува предложенията за промени в Закона за хазарта

1
166
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Във връзка с предложените Законопроекти за изменение и допълнение на Закона за хазарта, Българската търговска асоциация на производителите и организаторите от игралната индустрия изрази своите съображения в отворено писмо до медиите.

Според тях най-важен е балансът между всички заинтересовани страни, които трябва да имат свободата да изложат своите аргументи по предложени проектозакони. Това дава възможност внимателно да се оценят възможните ефекти, както върху индустрията и участниците в нея, които са сред крупните работодатели в страната, така и върху държавния бюджет, коментират от игралната индустрия.

Те подкрепят и навлизането на държавата чрез Спортния тотализатор като равноправен участник на пазара на онлайн игри, в частност онлайн казино, но считат, че текстът от проектозакона, с който това се регламентира, създава неясноти и възможности за различни интерпретации и следва да се прецизира.

Предложеният от народния представител Валери Симеонов законопроект, който предвижда постепенно затваряне на игралните зали в България в рамките на 5-годишен период, ще има последици, които би следвало да се отчетат. Световният опит показва, че подобни ограничения водят до загуба на работни места и създаване на предпоставки за развиване на нелегален хазарт, който не може да бъде ефективно контролиран и крайна сметка водят до загуби за държавата, се казва още в позицията.

БТАПОИ ще изготви и внесе в Народното събрание становища и по двата законопроекта, като в тях ще включи и предложенията си за промени.