Тухли които могат да охлаждат драстично сградата

5
155
Добави коментар

     Във време на революционни технологични промени,  все повече положително влияние оказват тези промени и нововъведения  върху строителството. Създават се  по-висок клас материали, по-висок комфорт и стандарт от ново поколение.  

   Един от тези материали  са така наречените охлаждащи тухли, които могат да абсорбират и създават среда, където средната температура може да бъде със стойности от  5- 6 градуса С. Това е следствие на една от съставките на тези тухли, които съдържат хидрогел, който може да поема около 400-500 пъти своя обем като по този начин охлажда самата сграда.  Тухлите са съвсем обикновени иначе и съдържат само глина и хидрогел, но са изградени от мрежести порички, благодарение на които се задържа влагата, като неговите възможоности позволяват да абсорбира около 500 пъти теглото си. и да изпарява течността и по този начин охлажда въздуха край сградата и създава свой микроклимат като намалява драстично температурните стойности.  Изключително подходящо решение за  райони, където жегите са непоносими.

Неговото създадаване и реализация води и до постигане на абсолютната енергийна ефективост на сградите.  

Повече информация за строителство, строителни услуги, консултации и др. за Варна и област на адрес на строителна фирма МД-90 – https://www.md90.biz

Харесване на това:

Харесвам Зареждане…