Маникюр със собствени усилия у дома: Първи стъпки към успеха

2
267
Добави коментар
seoslav
seoslav

За всяка дама е приятно, когато се удаде възможност, да се разкрасява и у дома. Дори и да не го изискват външни условия, винаги е добре дошло да разполагаме с време, за да се погрижим сами за себе си. Кое е онова нещо, за което най–често полагат грижа представителките на нежния пол? Маникюрът, разбира се. Никой не обича неподдържани ръце. Ако не сте светски тип и се смятате за образцова домакиня, нека хората не научават този факт от състоянието на ноктите ви.

Професионални резултати в непрофесионални условия

Това че си правите маникюра в домашна обстановка, не означава да се лишите от привилегиите на гел лака. Ако вече сте се престрашили да се снабдите с лампа за неговото изпичане, сега е моментът да се възползвате от комплект за гел лак.

Какво включва той и как да го използваме?

Вероятно знаете отговора и на двата въпроса. Но, ако в салона за красота сте били разсеяни с приятен разговор, сега ще трябва да се постараете повече. Първоначалният стартов пакет задължително трябва да включва основа, топ лак, обезмаслител и разтвор за премахване на лака. Цветовете зависят изцяло от личните ви предпочитания. В повечето случаи на ваше разположение са готови комплекти, което ви спестява неудобството да се лутате в огромния избор от варианти.

Сполучливостта на маникюра до голяма степен зависи от основата и топ лака. Когато те са качествени и нанесени правилно, това ви гарантира издръжливостта на цвета. Не пропускайте да покриете и фронталната част на ноктите. Това ще ги запечата максимално добре. Същевременно внимавайте да на нанасяте и твърде голям слой от тях. Този вариант също не е желателен, тъй като може да се разтече, да образува неприятни струпвания или да осуети успешното изпичане.

Игра с цветовете

Същото важи и за цвета. По добре да минете повторно или дори трети път, отколкото да съсипете красивия маникюр с твърде обилно нанасяне. След приключване на процедурата не забравяйте обезмаслителя. Той успешно ще премахне крайния лепкав слой от покритието. Все пак имате възможност да си набавите лак без подобен ефект. Това изрично е указано на опаковката.

Що се отнася до разнообразието на цветовите комбинации, не е нужно да сте художник, за да се сдобиете с нещо екстравагантно. Магнитни варианти, термо лакове, котешко око или холограмен прах, всички тези екстри са създадени за ваше удобство. С тяхна помощ ще се сдобиете с впечатляващи нокти само с едно движение.

Ето колко лесно можете да си направите професионален маникюр у дома. Няма нищо лошо да разчупите рутината. И маникюристките са стартирали от там, където сте и вие.

Комплект за гел лак от PrettyZone – за вашия безупречен маникюр!