Грубо събуждане – Нефтената катастрофа (2006) – A Crude Awakening …

1
116
Добави коментар

Грубо събуждане – Нефтената катастрофа (2006) – A Crude Awakening …

описание 
Едно незабравимо и шокиращо събуждане, СЪДЪРЖАНИЕ НА СЪБИРАНЕТО предлага непоколебимия аргумент, че ерата на евтиното масло е в миналото. 
Безмилостен и ясен, този интензивно изследван филм пробива дълбоко в неудобните реалности на свят, който е пристрастен и към изкопаеми горива, и блажено не осъзнава настъпващата криза на „върховото масло“. Възползвайки се от международен актьор от експерти и мислители на енергетиката Maverick, режисьорите Базил Гелке и Рей Маккормак развенчават общоприетата мъдрост, че производството на петрол ще продължи да се покачва и вместо това мрачно се взира в планета, изправена пред икономически срив и конфликт за най-ценния си ресурс. 
С участието на преследващ резултат от Филип Глас и завладяващ масив от редки архивни кадри, филмът изследва скалните връзки на петрола с човешкия прогрес в местности, вариращи от древен Баку,
Сред мрачна и смущаваща визия за нашето бъдеще,
 СЪДЪРЖАЩИЯТ СЪДЪРЖАНИЕ намеква за един смирен начин на живот, изграден около устойчивостта и алтернативната енергия, осигурявайки визуално зашеметяващо, смело пророческо завещание, което предизвиква не просто мисъл, а действие.