CNN обвинява икономиката на Тръмп в „системен расизъм“ – показва данни от президентството на Обама

1
124
Добави коментар
setlans
setlans

CNN казва, че икономиката на Тръмп показвала „системен расизъм“, като същевременно показва данни, събрани преди избирането му. Водещият Крис Куомо използва статистически данни, събрани по време на президентството на Обама, за да вмени на икономиката на Тръмп системен расизъм.

Сегментът показва данни, събрани от изследователския център Pew, показващи разликата в благосъстоянието между бели и черни домакинства за 2016 година.

„Белите хора печелят повече пари, отколкото черните, точка“, казва Куомо. „Дори да имат същото ниво на образование. Дори да са на една и съща работа. Всъщност, този фундаментален разрив е толкова широк сега, колкото е бил през годината, когато д-р Кинг е бил застрелян“.

„Дотук с това, че икономиката на Тръмп била „най-добрата за чернокожите“, казва той.

Tonight, @ChrisCuomo criticized Trump’s economy while using data that stops in 2016.This is complete incompetence.Journalistically and editorially. pic.twitter.com/TxVpMTiNBJ— Frank Luntz (@FrankLuntz) June 12, 2020

Зрителите обаче веднага забелязаха и посочиха в социалните медии, че цитираните данни са преди кабинета на Тръмп и го обвиниха в „журналистическа некомпетентност“.

Един потребител написа в Туитър, че „това не е некомпетентност, това е ясна и умишлена журналистическа злоупотреба“.

Друг потребител пише: „Може би Куомо трябва да се извини, че обвинява Тръмп в икономическо неравенство, използвайки данни изтичащи през 2016. Измама“.

За пореден път хващат CNN в разпространяване на фалшиви новини. Неотдавна Илон Мъск изрази възмущението си, след като CNN разпространиха фалшивата новина, че обещаните от Мъск над 1000 апарати за вентилация на белите дробове не са получени от калифорнийските болници, за които са били предназначени.

По повод на това обвинение, той написа в Туитър: „Това, което най-много ме изненадва е, че CNN все още съществува“. Вижте повече за случая в статията ни.

caldronpool