Борисов: Колкото повече записи ми пускат, толкова повече ги бия! (ВИДЕО)

1
110
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Премиерът Бойко Борисов инспектира днес строителството на скоростния път, който трябва да свърже магистрала „Хемус“ с Видин. Той се включи на живо по пътя, за да покаже ремонтите и на виадуктите на „Хемус“. С него е министър Петя Аврамова, която е от района и е родена във Враца.

Министър Аврамова разказа как се правят ремонтите и колко бързо действат строителите.

Строителството вече кипи и до ноември е затворен главния път Е-79 заради изграждането на отсечката Мездра – Ботевград.

След инспекцията премиерът говори пред медиите. Борисов каза, че не обръща внимание на изтеклите записи. „Не обръщам внимание. Да правят, каквото знаят. Няма лоша реклама. Да пишат да говорят и да обясняват. Няма да им обръщам внимание. Видяхте в Давос как са променили гласа на световни политици. Правили са такива фалшиви записи и на Обама и на Тръмп. Има такива атаки, но аз няма да обръщам внимание. Колкото повече записи ми пускат, толкова повече ги бия“, заяви премиерът.

На въпрос на ПИК TV как ще коментира думите да Цветанов, че вече не е чест да си от ГЕРБ и Борисов се е променил, премиерът заяви: „Как съм се променил – подобрих се. Остарях и помъдрях. Да се погледнат на партийните форуми как викаха „Борисов“ и „Победа на ГЕРБ“.

На въпрос на медията ни по повод думите на Радев, който каза, че повече вярва на Божков, отколкото на властта, и сравнението на главния прокурор Иван Гешев, че това е все едно Тръмп да хвали фамилията Гамбино, Борисов каза: „Да са живи и здрави. Да си говорят. Да си правят партии и каквото искат. Но първо да се върне в държавата и да върне 700 млн. лв.“, заяви Борисов.

„Ние правим пътища, а другите да си правят политически проекти. Хората виждат ние какво сме направили и какво правим. Карат и работят по тези пътища. Това остава и след нас“, заяви Борисов.

Той разкри, че започват строителните работи и на Рилския манастир, както е обещал. Над 6 млн. лв. ще бъдат отпуснати за пътя и за пречиствателната станция.

„Другите само си седят и пишат. Колкото повече правим, толкова повече ги е яд, защото няма какво да покажат“, отсече Борисов.

Модернизацията на международния път Е-79 между Мездра и Ботевград включва 13-километров участък между селата Ребърково и Лютидол. Разширението с още две ленти ще следва основно досега съществуващото трасе, но ще има и отклонения.

Очаква се изграждането на скоростния път между Мездра и Ботевград да продължи две години.

Общата индикативна стойност на участъка между Мездра и Ботевград /лот 1 и лот 2/ е близо 302 млн. лева без ДДС. Проектът ще се финансира със средства от републиканския бюджет.

Направлението Видин – Ботевград (167 км) е приоритетен проект в инвестиционната програма до 2022 г. на АПИ и Министерството на регионалното строителство и благоустройство, тъй като с цялостното хомогенизиране и модернизация на трасето от Дунав мост 2 ще се осигури бърза и удобна връзка между автомагистралите „Хемус“, „Тракия“ и „Струма“.

С изпълнението на проекта транзитният трафик ще бъде изведен от населените места, с което ще се повиши безопасността на движение и ще се ограничи вредното въздействие на шума и замърсяването на околната среда от интензивния тежкотоварен трафик.

Премиерът редовно инспектира строителството на нови пътища и дори на рождения си ден в събота бе на проверка, за да види как се работи по магистрала „Хемус“.