Новина от 16.06.2020

1
111
Добави коментар
chaikata19
chaikata19

Все още актуалният шампион на Англия Манчестър Сити посреща Арсенал в първото голямо дерби след рестартирането на сезона във Висшата лига. Тази среща ще се изиграе в сряда вечер на празния “Етихад” в Манчестър. Нека я разгледаме, преди да ви дадем нашите футболни прогнози за нея.

 

Отдавна е известно, че Манчестър Сити загуби битката за титлата с Ливърпул. В момента “гражданите” са на 25 точки зад мърсисайдци, а най-доброто, което могат да постигнат в първенството, е да запазят второто си място. Преднината на Сити пред третия Лестър е четири точки.

 

Видимо приоритетите на Манчестър Сити до края на сезона ще са напълно различни, а сезонът във Висшата лига ще бъде доигран. Поради това ни е трудно да прогнозираме каква ще бъде мотивацията на “гражданите” в оставащите срещи в шампионата. Както е известно, те са наказани да не играят в Шампионската лига в следващите две години, което практически прави без значение крайното им класиране.

 

Мениджърът на шампионите Хосеп Гуардиола има някои проблеми преди следващата среща. Голмайстор №1 в историята на Манчестър Сити Серхио Агуеро е извън строя с контузия, като се очаква той да бъде заменен от Габриел Жезус. Междувременно влиятелният халф Кевин Де Бройне също е аут с травма, а същото важи и за може би най-добрия бранител на отбора Аймерик Лапорт.

 

Арсенал започна да се стабилизира след назначението на Микел Артета. Преди шампионатът да бъде спрян заради коронавирус, “топчиите” бяха регистрирали три поредни победи във Висшата лига. Те са вече на 9-о място в класирането с 40 точки.

 

Любопитен нюанс тук е фактът, че Микел Артета е бивш асистент на Пеп Гуардиола в Манчестър Сити. Със сигурност Артета познава този отбор на “гражданите” по-добре от всеки друг в английския елит.

 

В нашите футболни прогнози смятаме, че е рисковано да се залага на краен победител, но е добра идея да изпробвате залог “и двата тима да отбележат”. Определено смятаме, че ще видим голове тук.