Модни тенденции, които дойдоха при нас от 90-те години

1
131
Добави коментар
svetla58
svetla58

Тенденциите на сезон пролет-лято 2020 са носталгия по ерата на 90-те години в най-чистия й вид. Списъкът с тенденции, които са мигрирали към нас от миналото, включва многоцветни жилетки, изработени от фин трикотаж, сандали на платформа, тениска поло и много други. Всички тези неща някога са били носени от Дрю Баримор, Гуинет Полтроу, Уинона Райдър, Синди Крауфорд и други модни икони от 90-те години. Спомняйки си фотографиите от онези години, човек получава усещането, че тези кадри можеха да бъдат направени и днес – изглеждат свежи и модерни. Погледнахме назад и решихме да споделим 4 любими тенденции на настоящия сезон, които ни дадоха ерата на 90-те.

Сандали на платформа

В пролетно-летните колекции на Giambattista Valli, Simone Rocha и Erdem видяхме много сандали на платформа. Тези обувки ни напомнят на ревюто на Прада пролет-лято 1997 г. – моделите носеха подобни сандали. В онези години тези сандали много се харесваха на Дженифър Анистън и Лив Тайлър.

Купи сандали с платформа Tommy Jeans / Купи сандали на платформа

Поло

Lacoste, Prada, Burberry представиха своите вариации по темата за някога изключително спортната блуза в колекциите си от пролет-лято. Пикът на популярността на полото преди днес, дойде през 90-те години. Историята се повтаря и ние сме много щастливи от това, защото полото винаги и навсякъде изглежда много готино.

Купи черна тениска поло Adidas / Купи червена тениска поло Lacoste

Топ бандо

Тази смела тенденция беше в списъка на най-обичаните сред модните гурута през 90-те и началото на 2000-те. Вече писахме за това как тези секси топове завладяват гардеробите на момичета от различни поколения . Това лято ви съветваме да се вдъхновите от примера на Лив Тайлър и красавиците от групата  Destiny’s Child и да носите бандо с дънки, спортни долнища и копринени поли.

Купи черен топ Adidas Originals / Купи червен топ Fila

Тънка жилетка

През 90-те години Кристина Агилера и Роуз Макгоуън носеха фини плетени жилетки. Модните икони от онези години ги носеха главно на голо вместо топ. Сега Бела Хадид може да се счита за привърженик на тази тенденция. В такива жилетки тя се появява редовно.

Купи лилава жилетка Mango/ Купи розова жилетка Pepe Jeans

Тагове
Бионсе, винтидж, винтидж мода, Дженифър Анистън, Кристина Агилера, мода от 90-те, ретро мода, сандали на платформа, тенденции, тенденции от 90-те, тениска поло