Нинова за твърденията на Борисов за снимки с дрон: Вицове не ми се коментират

1
143
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Вчерашните събития показват, че това не е европейската държава с ред и правила. Те са само доказателство, че България има нужда от промяна и тя е възможна. В България може да има социална политика и развита икономика, работим за това. Това каза лидерката на БСП Корнелия Нинова пред БНТ.

На въпрос какво мисли за изказванията на Борисов, че президента Радев го следи с дрон Нинова каза: „Вицове не бих искала да коментирам и да не си губим времето. Нищо от този казус не ни занимава. Първата ми реакция на този запис на Борисов беше като жена. Българските жени не сме мисирки, имаме чест и достойнство. Предстоят избори, да видим“.

„Нямам отношения с Божков. Тези които са имали и има доказателства за това те да отговарят на въпроси“, каза Нинова.

„Опозицията не може да направи паралелна държава. Обвинението е несъстоятелно. Ако ме питате, опитвам се чрез политиката, която предлагаме да има доверие в БСП и в мен като председател, не да се защитавам от нападки. Факт е, че в последните 4 години в тежка опозиционна среда увеличихме депутатите си, имаме спечелени президентски избори“, добави тя.

„Готови сме за предсрочни избори. Имаме решение, че искаме оставката на това правителство и не само. Смисълът е да се промени модела на управление. Търсим съюзници за тази промяна. Последните седмици имахме срещи с над 30 леви партии. Последните събития доказват, че промяната е неизбежна и необходима за България“, каза соцлидерката.

„Новината от вчера е съвсем друга, не снимките на Борисов. Вчера имаше тристранен съвет, което беше наречено историческо. Трябва да сме съсредоточени какво е подписано там. Историческо е пресилено да се каже. Пореден път образованието да бъде свързано с икономиката. Тревожи ме, че не виждам грижа за хората. Няма да се удължава платеният отпуск на майките заради кризата. Няма мерки за нарастващите безработни, те са 200 хил. Сегашните мерки не сработват. Много малко хора получават тези безлихвени кредити. Много малка част от бизнеса се възползва от мярката 60/40“, каза Нинова.

„Случаят с „Алепу“ стана фрапантен. Ярък пример за безнаказаност. На фона на това недоволство министърът на екологията, каза че няма да спира строежа. Не се търсят виновни за това, което причиниха на хасковлии с водата“, заяви Нинова.

„Каквото и да се случи вината се хвърля върху мен. Каквото реши колективният орган, това се прави“, добави тя.

На въпрос фалира ли БСП тя отговори: „Категорично не. От 1 януари досега цялата партия нямаме и 1 лев субсидия. Миналата година от средата на годината тя беше 1 лев. Поддържаме се най-вече от дарения“.

„През избора на БСП много зависи бъдещето на България в следващите години. Имаме цял цикъл на избори в партията. Аз смятам, че трябва да сме категорична опозиция на ГЕРБ, търсейки съюзници във всички, които искат смяна на модела на управление. Много грозна кампания се води в медиите и към мен включително. Членовете на БСП ще изберат пътят накъде върви БСП“ каза, Нинова.