Брандът Knapp и колекцията, която изби рибата това лято!

1
151
Добави коментар
svetla58
svetla58

Knapp са на пазара от 2010 година и успяват да ни впечатлят все повече с всяка следваща колекция! Тяхната работа се отличава с изчистените форми и геометрия във всеки отделен елемент. Всяка нова колекция е обединена от  конкретна тема, която ясно се усеща чрез изразните средства и стила на дрехите и аксесоарите. Колекцията на лято 2020 се нарича Barracuda и е най-стрхотното нещо, което сме виждали в последно време! Научете повече за бранда от интервюто по-долу и се убедете сами в думите ни…

Kой стои зад бранда Knapp?

Knapp сме точно две – аз, Антония и Кристина, която е най-близкият ми приятел и съученичка от СХУПИ от 1993 насам. За момента успяваме да съвместим всички задачи и да ги разпределим помежду си, но малко хора могат да повярват, че успяваме да реализираме колекции два пъти годишно и редица частни поръчки само двете.

Какво за Вас е Knapp?

За нас Knapp съвместява нашите представи и идеали за красиво, за стил и ни дава възможност да покажем всичко това като контролираме всички процеси – от скицата, през рисунката на мотивите, които виждате под формата на готови десени и дрехи до стайлинга и заснемането на колекциите, чието представяне е особено важно за нас.
Knapp e и още много други неща, за които никой не би си дал сметка, защото на финала последователите и клиентите ни виждат само резултата, който твърдят, че ги кара да се усмихват. Истината е, обаче, че сме имали ситуации, които малко хора биха преодолели и биха превърнали в актив. Да създаваш дрехи с характер и на не ниска цена в България, граничи с безумие. Knapp не е обичайната ширпотреба, която можете да си купите в шест размера на цена 66.66 лв., а пази своите характер и идентичност, търсейки точните хора и не на всяка цена.

Как бихте описали дрехите, които създавате?

Женствени и с подчертана идентичност. Ние сме специалисти по роклите и няма как да не споменем женствеността като наш основен приоритет. Последните две години се стараем дрехите ни да излязат от свръхпретенциозните и сложни кройки, с които се наложихме през първите години от историята ни. Следваме промените и търсенията в собствения ни стил и съвсем естествено стигнахме до това, че с днешна дата комфортът е от особена важност за нас и искаме да го пренесем в работата си – смятам, че това си личи.

Коя е най-вълнуващата част от създаването на една дреха?

Толкова спънки има в процеса на работа, че вълнение никак не липсва. Разбира се, че след всички етапи, които са ни срещнали с редица хора, техните претенции, закъснения, а често и грешки, видим дрехите готови, няма как да не се развълнуваме. За мен лично този момент, както и заснемането на фотосесията, са наистина силни преживявания.

Коя е жената, която носи вашите дрехи?

Със сигурност е жената със самочувствие и увереност, че заслужава да бъде различна и да разказва за себе си със стила си. Жената Knapp e с отношение към дрехата и може да оцени автентичността и последователността в стила на нашите дрехи. Специално що се отнася за България, жената, която пазарува от нас е тази, която или прекарва много време извън страната или е достатъчно смела да бъде извън клишето.

Кои световни дизайнери Ви вдъхновяват най-много?

              Вярвате или не последните години гледаме все по-малко какво се създава.  Иначе лично за мен Dries Van Noten e неизчерпаем източник на вдъхновение.

Как се роди идеята да създадете новата колекция – какво е вдъхновението зад нея?

Всички идеи идват случайно, независимо колко усърдно ги търсиш. Специално рибата е характерен за лятото елемент и когато разполагаш с нещо уж толкова обичайно е много по-трудно да го разработиш по необичаен начин. Затова потърсихме подход, който да е близък до нас, но и да внесе нещо ново и приятно. Имаме и доста усет и афинитет  към геометрията и нещата се подредиха от самосебе си. След  като рибата се оформи като основен елемент вече стана ясно, че ще допълним колекцията и със съответните аксесоари, което е характерно за нас – след дълги години фокус върху кожата, се завърнахме към плексигласа, който чудесно хармонира с рибите и усещането за дълбини и вода.

Кои са любимите Ви тенденции това лято?

Не сме много по тенденциите. Аз така или иначе симпатизирам доста на 70-те години, така че завърналата се женственост много ми допада. Криси пък е човекът деним и тя само сменя кройките и нюансите, което също се отнася към влиянието на тази декада.

Три неща, които всяка жена трябва да има в гардероба си този сезон?

Рокля на волани, топ с подплънки и готини бермуди.

А кои тенденции при банските тази година Ви допадат най-много?

Опасяваме се, че не сме точните хора за този въпрос, защото при банските най-важно е да има смисъл и адекватност в и избора на кройка и стил, според фигурата и локацията.
Другото никак не ни вълнува.

Редактор: Джулия Петрова

Тагове
Knapp, Knapp Barracuda s/s 2020, Knapp s/s 2020, Knapp колекция лято 2020, Knapp нова колекция, бг бранд, бг дизайнер, БГ мода, бг моден свят, интервю Knapp, лятна мода, представяне на нова колекция