12 съвета за избор на добър строителен екип

1
144
Добави коментар
djunev
djunev

Често основните проблеми при ремонта или изграждането на къща възникват не поради некачествени материали, а заради лоши строители. Добре подбраният екип е гаранция, че няма да се налага отново да купувате довършителни материали вместо повредени.   Само сега стотици различни занаятчии предлагат услугите си във всеки град, сред които не е лесно да намерите истински професионалисти. Когато търсите, най-добре е да говорите с приятели и познати, които наскоро са направили ремонт. Може би техните препоръки ще ви помогнат да определите. Ако трябва да търсите сами, важно е да обърнете внимание на следните подробности:

 

Уважаващите се майстори задължително ще сключат подробен договор, в който са предписани всички спорни въпроси, както и да дадат гаранция за извършената работа.

По-добре е да не изберете специалист по красиви фотографии и портфейли, още повече, че не е трудно да ги вземете от друг майстор или да ги копирате онлайн. Добре е, ако компанията даде координати на доволни клиенти, където можете да видите готовите обекти.

Първото мнение за човек обикновено е най-правилното. Ако майсторът се разпорежда със себе си, говори спокойно и уверено, е готов да обясни тънкостите, непонятни за начинаещия, тогава ще бъде лесно да се намери общ език с него в процеса.

Клиентът не бива да се накланя пред господарите. Те трябва да бъдат изяснени кой е шефът от самото начало. Майсторът е нает работник, който трябва да изпълни всички желания на този, който плаща поръчката. Ако той не е съгласен с тази ситуация, тогава е по-добре незабавно да откажете услугите му.

Широкопрофилните магьосници с много сайтове трябва да се притесняват. Ако човек в един и същи човек постави и врати, и мазилка стени и провежда електричество, тогава най-вероятно качеството на услугите няма да бъде на високо ниво.

Цената на работата, както и това, което е включено в нея, трябва да бъдат договорени предварително. Разбира се, в процеса възникват непредвидени обстоятелства, но е по-добре, ако има възможно най-малко.

Специалист, който обявява цената на работата по телефона, без дори да посещава съоръжението, често се оказва нечестен. Свързвайки се с него, всеки ден съществува риск да получите нова измама в ценовата цена на услугите.

Не забравяйте постоянно да следите работата. Ако това не е възможно, тогава трябва да помолите приятели или съседи да се грижат за господарите. Понякога може да не бързат да си вземат работата, ако плащането не е на факта, а на часовника.

Във всеки случай срокът за доставка на жилища трябва да бъде ясно определен. Респектиращите организации не са заинтересовани да го нарушават, тъй като други клиенти ги чакат.

Истинският професионалист ще бъде съпричастен и няма да се обиди, ако работата му бъде оценена от независим експерт или добре познат приятел. Аматьорите не обичат това ужасно.

Отделна тема е закупуването на материали. Ако този въпрос е поверен на служителите, тогава поне за първи път е необходимо да отидете с тях до базата или до магазина, за да определите цени и качество. Това допълнително ще избегне досадните недоразумения.

Често майсторите дразнят ежедневните посещения на клиента в съоръжението. Също така, не говорете с тях за смисъла на живота, задайте масата за празниците и ги почерпете с алкохол. Истински професионалист никога няма да се изкуши да пие и обядва, тъй като смята това за неприемливо.

Като се имат предвид тези съвети, можете да сведете до минимум риска да попаднете на недобросъвестни изпълнители. А това означава, че след заминаването им ще останат само приятни спомени от ремонта и приятелските отношения. Добрият майстор, дори след като завърши работа, винаги ще дава безплатни съвети или съвети по телефона.

Източник: Топ Майстор