Какво е SEO оптимизация, защо ни трябва и колко струва? Seo Web Design

3
641
Добави коментар

Какво е SEO оптимизация на сайт?

SEO (Search engine optimization) или както е познато и разпространено в България „SEO оптимизация“ е метод, чрез който специалисти наречени „SEO оптимизатори“ следвайки препоръките на Google guidelines подобряват класирането на Вашия уеб сайт в органичното търсене на търсачките, като Google, Yahoo!, Bing и други.

Това което отличава SEO оптимизацията от другите рекламни канали е, че всички онлайн маркетинг специалисти признават, че органичния трафик конвертира най-добре. Затова и много нови сайтове започват работа директно върху SEO още от момента на пускането на сайта. Но дори и да бъде започнато на по-късен етап, а първоначално да се заложи на Google Adwords и други онлайн рекламни техники, за да сте сигурни, и да се

Защо имаме нужда от SEO оптимизация?

Представете се, че имате чудесен физически магазин. Продуктите Ви са качествени и на конкурентни цени, но магазинът е разположен в краен квартал или на гърба на забутана сграда. Със сигурност ще имате трудности в намирането на клиенти.

Същото е с всеки онлайн магазин или фирмен уеб сайт, никой няма да го посещава ако нямате рекламна стратегия и не вложите средства в интернет маркетинг, за да си осигурите добър трафик към себе си, както и печалби. Тук на помощ за подобряване на класирането за търсещи машини идва SEO оптимизация на сайтове позната още и, като оптимизация на сайтове.

Работа на една SEO агенция е да покаже Вашия бизнес сайт на хората търсещи даден продукт или услуга в Google и да провери качеството на съдържанието и кои ще са подходящите лендинг страници за съответните ключови думи/фрази. Добрата оптимизация е това което ще изстреля сайта Ви едни гърди напред пред конкуренцията в Google, както и пред всички други сайтове в нишата.

Какво е органичен трафик и връзка със SEO оптимизация?

Друга силна страна на SEO оптимизацията за Google това е таргетираният органичен трафик, който безспорно е изключително ценен маркетингов канал. Всекидневните търсения по различни ключови думи/фрази в Google е над 3.5 милиарда! Тук става дума за много информация, данни и трафик в интернет пространството. Кой не би искал да има една съвсем малка част от този трафик на своя сайт?

Това е основното предимство, което прави оптимизация на сайт толкова търсена услуга в световен мащаб. Сайтовете, които са в топ 10 на органичните резултати и най-качествено съдържание обикновено обират почти целия трафик и клиенти. Обикновено всяко оптимизиране на сайтове в Google изисква различен подход, трябва да се подходи внимателно в зависимост от нишата и да се заложи на добър user experience (UX) на потребителите.