Как да запазим маникюра си по време на ваканцията?

1
142
Добави коментар

Цяла година броим дните до лятната ваканция, за да пътуваме и разпуснем – на планина или море.

Подготовката започва дълго време преди това, а очакванията ни са високи – както към преживяванията, така и към външния ни вид.

Като допълващ визията елемент, маникюрът е важна част от планирането на почивните дни и често ни минават мисли от рода „Какво ще правим, ако ни се обели лакът или счупим нокът?“.

При това на място, което ни е непознато, няма салони или и да има, са препълнени с чакащи туристи и записани часове.

Затова за дамите, на които предстои ваканция, ще помогнем с

6 съвета как да запазим маникюра си по време на ваканцията

По време на пътуване всеки проблем с маникюра може да предизвика излишно суетене и да развали настроението ни. За да избегнете това обърнете внимание на

Съвет 1 – Грижа за кутикулите

Все още има маникюристи, които накисват ръцете, за да омекотят кожичките и след това да ги избутат по-лесно. Водата, обаче, както в салона, така и на морето или басейна, кара кожата да набъбва и да се разширява.

След изсъхване тя отново се свива, но и кутикулите се изсушават все повече и повече. Солта и хлорът могат да причинят прекомерно загрубяване на кожата около ноктите.

За да се справите с този проблем, споделете с маникюриста си, че предпочитате да обработва кутикулите ви с масло. А на почивката си вземете олио за кожички, което нанасяйте всеки ден преди лягане, след дългия ден на плажа.

Така на сутринта ще имате меки и подхранени кожички, което, от своя страна, ще придаде здрав и свеж вид на целия маникюр.

Съвет 2 – Почистване преди базата

За да е издръжлив лакът, матирайте леко нокътната плочка. Най-важната част от тази стъпка e хубавото почистване на прашинките след пилене с тампон, напоен с ацетон и бял оцет или спирт.

Наличието на прашинки пречи на спояването на естествения нокът с базата, което е предпоставка за навлизане на вода и надигане на лака.

Съвет 3 – Нанесете два слоя каучукова база

Ако ноктите ви са меки и чупливи, каучуковата база е съвременното решение, за да сe задържат както гел лакът, така и ноктопластиката. Ако имате проблем с отделни нокти, може да нанесете два слоя само върху тях.

Добрата база и добрият топ са основата на издръжливия маникюр.

Стъпка 4 – Добър топ лак

Топ лакът е вторият най-важен компонент след базата, който задържа лака по-дълго време върху ноктите. Ако използвате обикновен лак, може да нанасяте обикновен прозрачен топ всеки ден.

Вземете си бързосъхнещ топ, за да сте независими от времето за тези бързи поправки.

Не забравяйте да запечатате добре и свободния край. По този начин ноктите ви са защитени от вода дори и при скуба гмуркане, при писане на клавиатурата или смартфона.

Стъпка 5 – Защита от влага и препарати

Ако планирате по време на отпуска си да действате с ръцете си, не пропускайте да сложите чифт гумени ръкавици в багажа си.

Влагата и механичния натиск върху ноктите при работа в градината могат бързо да изсушат кутикулите и да повредят маникюра.

Агресивните препарати също няма да ви пощадят, така че винаги използвайте домакински ръкавици, дори и в домашни условия.

Ако има възможност, е за предпочитане да миете ръцете си с вода и сапун, отколкото да използвате дезинфектант.

Дезинфектантите най-често съдържат висок процент алкохол, който може да разтвори защитния слой на топ лака и да развали маникюра.

Стъпка 6 – Ако маникюрът се развали

В случай, че след цялото пазене и грижа все пак маникюрът се надигне или отчупи, изпилете слоя до мястото, където е развален и подпухнал и сложете нов топ.

Ако все още си личи, че цветът не покрива всичко, може да нарисувате фин френски маникюр и да превърнете дефекта в ефект.

В заключение:

Ако създадете тези навици на грижа и поддръжка на маникюра дори и в ежедневието си, лятната ваканция няма да е никакво предизвикателство за красивите ви нокти.

Авантюристичните натури, които нямат време за губене за маникюр, да заложат на укрепване с гел и гел лак, които ще издържат цялата почивка (14-20 дни), независимо какво правите с ръцете си.

Весели и вдъхновяващи почивни дни!

Четете още в блога за маникюр: