SARS-CoV-2 съществува във водата на Барселона още от март 2019 г.

1
124
Добави коментар
setlans
setlans

SARS-CoV-2 съществува във водата на Барселона още от март 2019 година. Това стана ясно след изследване, проведено от Барселонския университет, което установи наличието на SARS-CoV-2 в проби от отпадъчните води на града от 12 март 2019 година.

Резултатите от изследването, публикувано в сайта за медицински изследвания medRxiv, показват, че вирусът е присъствал много преди да бъде открит първият случай на COVID-19, съобщава университетът.

Изследването е част от проект за коронавируса, който има за цел да го открие в отпадъчните води, за да улесни приемането на по-ранни мерки за справяне с вируса. Резултатите са от анализ на замразени проби и показват, че коронавирус има във водите от 15 януари тази година, но и в пробите за март 2019 година, макар и в „много ниски“ нива.

Въпреки че COVID-19 е респираторно заболяване, е доказано, че има големи количества от генома на коронавируса в изпражненията в отпадъчните води. Това прави епидемиологията на базата на отпадъчните води потенциален инструмент за ранно предупреждение за разпространение на вируса сред населението. Това е много важно, имайки предвид броя на асимптомните и пресимптомните хора.

От 13 април насам, изследователите анализират проби, получени от две големи пречиствателни станции за отпадъчни води в Барселона. Професорът от факултета по биология към Барселонския университет Алберт Бош обяснява, че нивата на генома на SARS-CoV-2 съвпадат „ясно“ с развитието на потвърдените случаи на COVID-19 в населението.

Впоследствие, изследователите са анализирали замразени проби от месеците преди потвърждаването на първите случаи на вируса. Тези анализи разкриват нарастващата поява на геноми на SARS-CoV-2 между началото на януари и началото на март тази година, изпреварвайки хронологията на пристигането на коронавируса в Испания.

В случай, че статията изчезне от сайта на университета, ние решихме да направим скрийншот, за да докажем информацията си.

Наличието на вируса е било установено още на 15 януари, 41 дни преди регистрирането на първия случай, което става на 25 февруари.

Бош, който също е президент на Испанското дружество по вирусология, заяви, че в конкретния случай на Барселона, ако имаха възможност да открият вируса месец по-рано, щяха да могат да се подготвят по-добре за пандемията.

Тези резултати са подтикнали изследователите да анализират замразени проби от януари 2018 до декември 2019 г. Тогава са открили наличието на SARS-CoV-2 в пробите от март 2019 г.

„Всички проби бяха отрицателни, с изключение на тези от 12 март 2019 г., където нивата на SARS-CoV-2 бяха много ниски, но ясно положителни за PCR, също така са използвани две различни проби“, обяснява изследователят.

Той добавя, че Барселона приема много туристи и смята, че е „повече от вероятно“, че такава ситуация е възникнала и в други части на света.

COVID-19 беше обявен в Ухан (Китай) през декември 2019 и достигна почти всяка точка на планетата, като особено много засегна Европа. Първият случай на Стария континент бе обявен във Франция в края на януари 2020 г. Новите данни обаче показват, че може би цялата ни позната хронология на развитието на болестта ще трябва да се промени.

Освен стандартните статистики, ние от Сетланс Ви разкрихме и доста любопитни новини, които масовите медии решиха, че е по-добре да не знаете. Вижте някои от най-ценните ни статии по темата:

Робърт О’Браян сравни прикриването на коронавируса от Китай с Чернобил – Робърт О’Браян, който е съветник по националната сигурност на Белия дом, сравни прикриването на коронавируса от Китай, с прикриването на Чернобил от Съветския съюз.

След възхваляването на Китай, СЗО промени мнението си – сега Швеция се справяла най-добре с коронавируса – Световната здравна организация отново промени мнението си относно кои мерки за борба с коронавируса действат, като този път подкрепи Швеция, която не прилага толкова строги мерки, каквито има в другите европейски страни.

Рон Пол: Хората трябва да бъдат подозрителни към ваксината срещу коронавирус – Рон Пол, в интервю с Дан Дикс от Press for Truth, предупреждава, че хората „трябва да бъдат подозрителни“ към ваксината срещу коронавирус, която може скоро да излезе на пазара.

Китай спря тестовете за COVID-19. Ето защо няма нови случаи на коронавирус в страната – Светът се зарадва на новината, че в Китай почти няма нови случаи на заразени с вируса. Добрата новина се разпространи по всички световни медии, включително и Ню Йорк Таймс. Но истина ли е това?

Дания прие закон, позволяващ принудително ваксиниране срещу коронавирус – Датският парламент прие спешен закон относно коронавируса, в четвъртък вечерта, който дава на здравните власти правомощията да прилагат тестове, лечение и карантина с подкрепата на полицията.

Президентът на Танзания разкри, че тестовете за COVID-19 са фалшиви – дават положителен резултат на плодове – Президентът на Танзания разкри, че тестовете за коронавирус, които са изпратени на страната, са дефектни – давали положителни резултати на плодове и коза.

Тедрос Гебрейесус, директорът на СЗО, е бил топ член на терористична организация – Тедрос Гебрейесус, който в момента е директор на Световната здравна организация, е бил важна клечка в Тиграйския народен освободителен фронт – комунистическа партия, обявена за терористична организация от САЩ.