Уест Хем – Челси

1
123
Добави коментар
chaikata19
chaikata19

Уест Хем домакинства на Челси на “Лондон Стейдиъм” в среща от 32-ия кръг на Висшата лига. Двубоят е важен и за двата отбора, макар и по различни причини. Нека го разгледаме в нашите футболни прогнози за днес.

 

Да започнем с домакините. Уест Хем са в сериозна опасност в настоящия момент. “Чуковете” са едва 17-и в класирането с 27 точки, наравно с 18-ия Борнемут, намиращ се в зоната на изпадащите. За мениджъра Дейвид Мойс и неговите футболисти това е решаващ момент – те или ще се домогнат до оцеляване, или ще играят в Чемпиъншип през следващия сезон.

 

Уест Хем загуби и двата си мача, откакто шампионатът бе подновен. В два случая “чуковете” претърпяха поражение с 0:2 – от Улвърхемптън и Тотнъм. От началото на сезона лондонският тим е спечелил само седем от своите срещи. Мениджърската рокада също не помага особено много, а пристигането на Дейвид Мойс не доведе до желаното подобрение.

 

Челси от своя страна играе, за да утвърди мястото си в Топ 4. В момента “сините” са четвърти с 54 точки, но на само две точки пред петия Улвърхемптън. Тук обаче трябва да напомним, че отборът на Франк Лампард е и с мач по-малко.

 

Челси се представя добре след края на карантината. Лондончани записаха победи над Астън Вила и Манчестър Сити, с което направиха две важни крачки към ново участие в Шампионската лига. Може да се каже, че на този етап дебютният сезон на Франк Лампард се развива добре. Мениджърът е на път да изпълни своята минимална цел, която бе класиране за Шампионската лига.

Само преди няколко дни Челси имаше успешен ден в 1/4-финалите на ФА Къп. Тимът гостува на Лестър в среща от турнира и продължи напред с победен гол на Рос Баркли в 63-ата минута. Вилиан осигури асистенцията за халфа.

 

В нашите футболни прогнози залагаме смело на Челси в тази напълно лондонска среща срещу Уест Хем. “Сините” са в далеч по-добра форма и ще се постараят да направят нова стъпка към гарантиране на мястото си в Топ 4.