Манифест на кода

12
301
Добави коментар
AppFlow
AppFlow

Манифест на кода

Искаме да работим в екосистема, която дава възможност на разработчиците да достигнат своя потенциал – такъв, който насърчава растежа и ефективното сътрудничество. Място, което е безопасно за всички.

Пространство като това облагодетелства всички, които участват в него. То насърчава нови разработчици да влизат в нашата област. Чрез дискусията и сътрудничеството ние растем и чрез този растеж, който подобряваме.

В стремежа си да създадем такова място, ние се придържаме към тези ценности:

Дискриминацията ни ограничава. Това включва дискриминация въз основа на раса, пол, сексуална ориентация, полова идентичност, възраст, националност, технология и всяко друго произволно изключване на група хора.
Границите ни почитат. Вашите нива на комфорт не са нивата на комфорт на всеки. Не забравяйте да обърнете внимание, ако бъдете привлечени.
Ние сме най-големите ни активи. Никой от нас не се е родил научен. На всеки от нас ни е помогнато по пътя. Върнете тази услуга, когато и където можете.
Ние сме ресурсите за бъдещето. Като разширение на #3 споделете това, което знаете. Направете си ресурс, който да помогне на тези, които идват след вас.
Уважението ни определя. Отнасяйте се с другите така, както искате те да се отнасят с вас. Направете своите дискусии, критики и дебати от позиция на уважение. Запитайте се, вярно ли е? Необходимо ли е? Конструктивно ли е? Нещо по-малко е неприемливо.
Реакциите изискват благодат. Ядосаните отговори са валидни, но обидния език и отмъстителните действия са токсични. Когато се случи нещо, което ви обижда, приемете го асертивно, но бъдете уважителни. Ескалирайте разумно и се опитайте да дадете възможност на виновника да обясни и евентуално да разреши проблема.
Мненията са само това: мнения. Всеки един от нас, поради нашето минало и възпитание, има различни мнения. Това е напълно приемливо. Помнете това: ако уважавате собственото си мнение, трябва да уважавате мнението на другите.
Да се греши е човешко. Може да не е преднамерено, но грешките се случват и допринасят за изграждането на опит. Толерирайте честните грешки и не се колебайте да се извините, ако направите такава.

Как да сътрудничите

Това е съвместна работа. Приветстваме всички подадени заявки.

(Приветства се и приносът към текста и стила).

/codemanifesto