Айкън 10 СК за борба с кърлежи, бълхи, хлебарки, мравки и други

1
182
Добави коментар
tankoooo
tankoooo

Айкън 10 СК за борба с кърлежи, бълхи, хлебарки, мравки и други

Айкън 10 СК е биоцид за борба с вредители от група 3. С Айкън 10 СК се води успешна борба с летящи, пълзящи и членестоноги животни. Има изключително широк спектър на действие и покрива вредители като кърлежи, бълхи, хлебарки, мравки, паяци и други. Физическите качества на Айкън 10 СК са, че представлява микрокапсулирана водна суспензия без миризма. Биоцидът се използва при силно нападение от мухи, комари, бълхи, кърлежи, хлебарки, дървеници и други членестоноги с по-висока доза от обичайно препоръчаните за открити и труднодостъпни площи.

Приложение на Айкън 10 СК

За обичайно рутинно или превантивно третиране с Айкън 10 СК се прилага по-ниска поддържаща доза. Третиране с Айкън 10 СК при установено нападение или, ако се цели дълъг остатъчен ефект се използва високата “изчистваща” доза разтвор.

На открито или в затворени помещения за първоначална обработка с Айкън 10 СК разтворът е 20 мл. На 5 л. Вода Като следващо повторение на третирането с Айкън 10 СК е необходимо да се извърши 1 месец за комари и 2-3 месеца за останалите битови неприятели. При слабо нападение или профилактично поддържащо третиране на площите с разтвор на Айкън 10 СК, концентрацията на разтвора трябва да бъде 12,5 мл. На 5 л. Вода.

На окрити обществени места (паркове, тревни площи, в домашни условия) препаратът Айкън 10 СК се използва успешно с доста задоволително последствие. Забранено е използването на препарата в помещения с налични хранителни продукти, освен това не се прилага върху мека мебел, легла и матраци.

Няма миризма, не оцветява и не уврежда боядисани или лакирани повърхности и други такива, които са устойчиви на вода.

Ефект от третиране с биоцида Айкън

Айкън 10 СК е високоефективен инсектицид и биоцид с контактно и стомашно действие, с бърз първоначален ефект и доста дълго последействие. Има репелентно отблъскващо действие, прилага се с конвенционална ръчна техника, с помпа и груба струя.

Използва се в условия на безопасност чрез спазване на строги мерки: да не се замърсяват лични дрехи, работи се с работно облекло, след което и то се почиства от остатъци на разтвора на Айкън 10 СК. Задължително е използването на ръкавици, както и защита на лицето. Хора и животни се държат далеч от третираните площи до пълното изсъхване на разтвора.

Противопоказания на Айкън 10 СК

Препарата е много токсичен за водни организми, както и причинява дразнене на очите на топлокръвни животни. Абсолютно забранено е замърсяването на всички видове водни източници.

Съхранение на Айкън 10 СК

Биоцидът Айкън 10 СК се съхранява в помещения без слънчева светлина и влага, на проветриви места в оригинални и плътно затворени опаковки.