Компютърни устройства за хора с увреждания. Мишка безжична Bluetooth управлявана с глава

1
169
Добави коментар

Компютърна мишка безжична Bluetooth за хора с увреждания и геймъри управлявана с глава

Head Mouse control. GLASSOUSE assistive device • Wireless Bluetooth Hands Free Mouse

GlassOuse се носи като обикновени очила и с помощта на 9-осна жироскоп система открива движенията на главата, за да движи курсора. Устройството може да контролира компютри, мобилни телефони, таблети и смарт телевизори, използвайки операционни системи Windows, macOS, Linux, Chrome OS и Android и използва Bluetooth връзка – което ви позволява да завършите целия процес на връзка само за секунди.

 

GlassOuse V1.2  ВТОРОТО ПОКОЛЕНИЕ 

 

Пълна с куп нови функции тя е по-гъвкава. За да може да достигне до повече хора в нужда и да бъде подходящ за различни групи пациенти GlassOuse V1.2 няма вградения превключвател.  Добави се 3.5 мм плъгин за моно джак за висока адаптивност. С тази нова функция GlassOuse вече е в състояние да свърже различни видове контролери превключватели. Това позволява на потребителите да изберат най-добрата за себе си опция за превключване.  Различните видове контролери са серията G-Switch.

Когато никоя от опциите за превключване не е подходяща.

GlassOuse може без контролери превключватели благодарение на софтуера Dwell или функцията на свързаното устройство. Софтуерът създава определен период на отброяване (т.е. 1,75 секунди или 2,15 секунди и т.н.) и стартира времето, когато курсорът е на зона с възможност за кликване. Когато времето изтече, превключването се извършва автоматично. В този случай GlassOuse устройството премества курсора, докато софтуерът помага за извършване на кликвания.