Сезонът на…шоколада

13
Добави коментар
rusokoska
rusokoska

Съвсем ясно е, че има цветове, които бързо влизат в гардероба и след това никога не излизат оттам – бяла риза за делови стил, черно за класическото сако или малката вечерна рокля, прав панталон в тъмносиньо.

Тази зима обаче кафявото измества всичко, то е навсякъде по дрехите и аксесоарите ни – в голямата градска чанта, кожената каишка на часовника, обувките, скъпото палто и дори пуловера.

Цветът на шоколада, кафето и канелата е спокоен и земен.

И за да не е съвсем еднообразно, световните дизайнери препоръчват кафявото по дрехите да се комбинира с черно, екрю, сиво, каки, а най-забележимо се съчетава с тиквено оранжево, охра и златисто.

“Добрият кафяв външен вид се крие в добрата материя и точната доза, също както е при кафето и шоколада”, съветват модни гурута.

Например една шоколадовокафява блуза е достатъчна. Добра работа вършат и колан и клин в същата гама.

 

Палтото е от вълна, а яката – от кожа

През този сезон палтата са непретенциозни, лесни за комбиниране свободно падащи под формата на одеяло модели. Обикновено при този модел дамски палта фокусът пада върху яката, където дизайнерите могат да дадат воля на своята креативност. Някой от тях са широки и плоски, други падат като водопад чак до долния ръб на палтото. Номер 1 сред яките е такава в кожа. Но не обработена, а в косми също като в ранните години на социализма.

Разбира се, на мода си остава и класическото зимно палто, но то трябва да е пристегнато с колан в талията. Има и варианти без колан. За да не е прекалено скучно, може да акцентирате с копчета в златисто.

Новото е, че пелерината триумфално се завръща в гардероба. Въпреки че е позната още от Средновековието, внася свежест и разнообразява стила ни.

Материите са вълна или кожа. Има модели, които са комбинация от двете. Някои от дизайнерите налагат материи, имитиращи едра плетка. Но най-популярна за сезона си остава кожата. Като повечето световни марки като Christian Dior и D&G залагат на агнешката кожа.

Шокотерапия като на Хайди Клум

Козметичните центрове у нас също предлагат модерната на Запад шоколадова терапия.

“Сладката” терапия се прави както на лицето за блясък, така и на тялото. По този начин кожата си набавя необходимите й влага и мазнини. Дерматолозите са категорични, че шоколадът подмладява кожата.

Много от козметичните фирми включват в състава на своите продукти какаово масло. Хит на пазара са кремовете за лице и за тяло, както и козметичните маски от шоколад. Те са със силно хидратиращ и антистрес ефект. Моделът Хайди Клум също се присъедини към шокоистерията, която е обхванала цял Холивуд. Освен редовните процедури, тя се обля цялата в какаовия екстракт, за да заснеме фотосесията към новата си книга Rankin’s Heidilicious (от анлийски език – игра на думи, прилагателно, образувано от Heidi – малкото й име, и delicious – вкусен).

Императорът на модата Джорджо Армани също е завладян от шоколадовата мания тази зима. Освен дрехи в шоколадово италианският естет пусна на пазара и шоколадови бонбони Armani Dolci. “Те са направени от най-доброто какао в света и независимо дали ще изберете бял, млечен или тъмен шоколад, можете да сте сигурни в прекрасния им вкус”, рекламира ги самият Армани.

В специална серия за Хелоуин дизайнерът пуска и бонбони с тайна съставка. И за да отговарят на стила му, те са в елегантна оранжева опаковка, по средата на която има метална карта, направена като асо с малки тиквички. Луксозните бонбони се пускат в продажба в онлайн магазина на “Армани” днес (б. р. – на 31.10. се отбелязва Хелоуин).

Пуловер върху сатенената риза

Добрият делови стил на обличане ви гарантира развитие. Приемете го за необходимост, а не екстравагантност.

Залагането на ефектни и забележими детайли не е характерно само за парти, може и в офиса. С голямо бижу или цвете ще изпъкне индивидуализмът ви. Върху ризата може да си увиете шал и да го завържете на панделка. А върху строго официалната сатенена риза добавете пуловер – все несъчетаеми неща, с които ще блеснете.

Всички знаят за полите с дължина около коляното, изчистения силует, прави или с форма на трапец и дискретни цепки. Но за да сте различни, сложете такава с плисета.

Типичното мъжко сако и правият панталон се налагат като водеща тенденция в деловото облекло. Ако ги съчетаете с бяла риза и вратовръзка, ще оберете овациите. Разбира се, класическият костюм трябва да е в нюанс на шоколадовото. Ако искате да разнообразите десена, може панталонът да е в тъмно райе.

За работещите дами са задължителни и големите чанти, които могат да поберат и лаптопа.

Триото шал, чанта и ръкавици задължително

Модните тенденции за идния сезон не изкарват нищо по-различно от миналата зима. Единственото изискване за аксесоарите е да са в шоколадово.

Шалът влиза в групата на модерните елементи този сезон. Той е любим на много жени, защото може да освежи и най-обикновената блуза. Начините за носене на модерното допълнение са много – наметнат върху раменете, навит около врата, преметнат само на едното рамо или завързан около кръста.

Голямата чанта остава актуална. Новото при нея са различните елементи, които я допълват, като капси, ципове и катинари. Модерните модели ще са и с къси дръжки, наподобяващи куфар.

И тъй като дизайнерите все по-често си позволяват да прекаляват с модните си прищeвки като късия ръкав на палтото, за успокоение на дамите върнаха и ръкавици. Не е сигурно, че ще топлят, но пък ще придадат стил и изисканост на носещите ги.

Шапката също е условие, за да не попаднете в графата демоде. Освен че променя изцяло външния ви вид, тя ще ви топли през студеното време. Тази година актуални са почти всички видове – може да се докарате в романтични барети, стилни бомбета, плетени, такива с козирки и, разбира се, с голяма и широка периферия.

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти