Cartier посвети колекция бижута на природата

1
116
Добави коментар
svetla58
svetla58

Темата за природата е постоянен източник на вдъхновение при бижутата. Тази година майсторите на Cartier House подходиха към проблема в световен мащаб, съчетавайки красотата на флората, фауната и елементите на водата в колекция от бижута с говорещото име [Sur] naturel. Тя включва елементи от  бижута под формата на ефектни колиета, часовници, обеци и пръстени от бяло и жълто злато, платина и редки скъпоценни камъни.

Елементът вода в ръцете на бижутери беше въплътен в продукти на Sinopé с течащи форми от бяло злато с мадагаскарски сапфири и диаманти. Бижутата Tillandsia с бледозелени берили станаха олицетворение на едноименния вечнозелен цвят. Бижутата с ослепителни смарагди от Замбия – Gharial и Opheis – Cartier Surпосветиха на величието на крокодилите и змиите. 

Централното място в колекцията, според традициите на Къщата, е заето от емблематичния образ на пантерата. Те създадат невероятно колие Hemis с люлякови детайлиа и разпръснат опали, имитиращи окраската на пантера. Часовникът Panthère Tropicale пък съчетава не само красотата на хищно животно, но и неговото местообитание. Истинската магия на природата и триумфа на човешкото майсторство.