Свежо преобразяване на дома

1
159
Добави коментар

Преобразяване на дома – полезни съвети

Доказано е, че слънцето влияе върху настроението и оптимизма. Повечето слънчеви дни ни правят по-ведри, по-смели в решенията, по-активни. А пролетта, носеща повече слънце, е идеалното време за промяна на малките, но важни детайли в дома, които ни носят равновесие. Дали сте почитател на фън шуй или не, ако обърнете внимание на някои „дреболии” ще се уверите, че на свещената територия на дома няма маловажни неща.

Малките цветни акценти

С какво можем да започнем? Ако не ви се правят по-големи промени, достатъчно е да смените няколкото кафяви дървени рамки за снимки с цветни или да купите нови чаши за сутрешното си кафе. Така ритуалът ви на събуждане ще е облечен в нови тонове и нови мисли.

Ако не сте любители на фотографиите в рамки, пробвайте да сложите няколко цветни детски рисунки. Ефектът е поразителен, а малките художници – много горди, че картините им красят хола или коридора.

Претапицирането на няколкото стола за хранене създава нов облик на къта за хранене. Може да се съчетае със смяна на цвета на пердетата например. Има готови варианти, които ви спестяват поръчката, и ушиването на по-скъпи пердета. Ако пък имате „сезонни” пердета, смяната им се отразява добре на очите и възприятията, също като изваждането на летните дрехи от миналата година, които ни се струват свежи и леки на фона на хвърлените скучни и дебели палта. Ако не ви се носят на химическо чистене, можете просто да ги почистите с пара или с кърпа, напоена с ароматизирана вода и да ги забравите… до следващата зима.

Свежест на балкона

Плетените балконски мебели, които са по-евтини и не са от ратан, се нуждаят от водно освежаване. Не пречи и да ги боядисате отново, ако ви се занимава. Моите столчета за кафе смениха вече два пъти цвета си и това удължава както живота им, така и насладата от тяхното присъствие. Важно е любимите места у дома да не ни омръзват и да ни създават радост.

Саксиите на балкона също могат да променят пролетно своята физиономия, било като се поставят в по-големи кашпи, било като се „облицоват” с друг материал: зебло, начупени стари фаянсови плочки, които се лепят лесно и правят вида на „цветния дом” съвсем различен.  Пробвала съм дори да ги изрисувам с боички за глина и стъкло. Така старите глинени саксии, които са нашарени с петна от влагата, изглеждат като нови и са съвсем уникални.

Извън разместването, което е познат и традиционен инструмент за разнообразяване на интериора, добър ефект оказват и допълненията, за които все не ви е оставало време: една лампа с абажур, поставка за списания, нов малък килим, който може да обособи съвсем нов кът в дневната или спалнята. В кухнята малка красива купичка с пръчици канела или други екзотични растения не заема място, а променя излъчването й. В банята пролетта идва с няколко сапуна от специалните серии с различни аромати и частици от растения – кафе, портокал, ванилия…

Дайте оценка за този магазин post

Post Views:
8