Покривна конструкция от медни керемиди

1
161
Добави коментар
tankoooo
tankoooo

ПОКРИВНА КОНСТРУКЦИЯ ОТ МЕДНИ КЕРЕМИДИ

Покривите се изработват от неръждаеми материали с двустранно пластмасово покритие, с облик и цвят по ваш избор.

Специален продукт са покриви и аксесоари, изработени от мед.

Покривите от мед се прилагат при наклон на покрива от 15 до 60 градуса.

Керемидите от мед са с приблизително тегло – 7кг/м2 и дебелина на материала 0.6мм

Керемидите са с трапецовидна или кръгла форма. Предлагат се в разнообразие от цветове по RAL.

Керемидите от мед се полагат върху П профили през 200мм, самите профили са с дебелина на ламарината 1,5мм. Профилите се полагат върху стоманена конструкция от правоъгълни тръби с клетка 300/300мм или 400/400мм, както и по желание на клиента.

Стоманената конструкция върху която се монтират е с тегло от 12 до 20 кг/м2 в зависимост от клетката. Върху П профилите от 1.5мм се полага топло и звуко изолация с дебелина 5мм, която заменя 50мм минерална вата.

ПОКРИВИ ОТ МЕД – ПРЕДЛАГАНИ ОТ РУФ КЪМПАНИ ЖИВОТ НА ЛАМАРИНАТА ОТ МЕД – МИНИМУМ 100 ГОДИНИ

Ако един покрив от Битумни или керамични керемиди има срок на годност 20 -30 години, то медния покрив има експлоатационен срок на годност над 100 години. На този фон инвестицията в покрив от мед се оказва разумна инвестиция. В Германия, Австрия и Швейцария има замъци изградени преди 250 – 300 години на които покривите са от мед и до днес са се запазили непокътнати от времето.

Едно от основните предимства на покрива от медна ламарина е, че той има възможността да бъде напълно рециклиран. Керемидите от медна ламарина са направени от много мек и изключително ковък материал, който дава възможност за изпълнението на всякакви архитектурни покривни решения.

Покривите от медни керемиди могат да бъдат монтирани на Музеи, Църкви с куполовиден Покрив, Къщи, Обществени сгради и Хотели.

ОПИСАНИЕ НА МЕДНАТА ЛАМАРИНА И МЕДЕН ПОКРИВ – ПРЕДЛАГАНИ ОТ РУФ КЪМПАНИ.

Медната ламарина, e материал с който ние от Руф Къмпани изграждаме покриви на Църкви, жилищни сгради, еднофамилни къщи, административни сгради. Покривите от мед са относително скъпа инвестиция, но с много дълъг експлоатационен срок.

На фона на дълготрайността и устойчивостта си, покривите с керемиди от мед те са икономически изгодни и представляват разумна инвестиция. Медната ламарина е ковък метал и благодарение на своята пластичност, керемидите от мед пасват на покриви с всякаква архитектурна сложност.

С времето медните покриви патинират и именно този защитен оксиден слой, пази медния покрив от корозия през целия му живот.

МЕДНИЯТ ПОКРИВ ИМА РЕДИЦА ПРЕДИМСТВА.

На първо място, този вид покрив е  много красив и дава възможност за всякакви архитектурни решения, които не могат да се изпълнят със стандартния вид керамични и бетонови керемиди.

Естествения цвят на медният покрив е червено-жълт и ярко блести на слънцето. В резултат на окислителните процеси от кислорода във въздуха, през първата година медния покрив променя цвета  си и преминава от кафяв, до матово-черен цвят. След време тези оксиди променят цвета си до наситено – зелено. Медната патина на покрива придава на дома аристократизъм и средновековно величие. Къща с меден покрив изглежда красиво и се слива естествено с фона на заобикалящата ви природа, защото с годините придобива наситения цвят на зелена ливада.

Друго основно качество на покрива от мед е нейния много дълъг експлоатационен живот.

Предимството на медните покриви е, че те се захващат с видии за покривната конструкция и така покривите са много устойчиви на ураганни ветрове. Медната патина практически напълно прегражда достъпа на кислород и други вещества в основния метал. Ето защо медният покрив надеждно защитава къщата от различните атмосферни явления в продължение не на десетки, а на стотици години.

Характеризира се  с устойчивост в много голяма температурна амплитуда, не изменя експлоатационните си свойства при температурен диапазон от минус – 60 до плюс 160 градуса по Целзий. Температурата  на топене на медта  е 1083 градуса по Целзий. и това я прави устойчива на пожари и създава пречка за разпространението на огъня.

Няма ограничения за допустимия наклон на покрива при който може да се монтира покрив от мед и медни керемиди е подходящи са  за плоски и за скатни покриви.