Пръхкави соленки със сирене без яйца – стават и за закуска, и за почерпка, а за винце са страшно мезе!

1
358
Добави коментар
albenapet
albenapet

Приготвяне:

30 мин

Готвене: 60 мин

Общо: 90 мин

Хранителна стойност: 500 kcal

Рецептата за тези лесни соленки със сирене от мамините тефтери, която е изпитана от времето и е толкова вкусна, че няма нужда от представяне. Най-хубавото е, че са супер лесни и вкусни, а за тях не ви трябва нито едно яйце! Може да почерпите с тях приятели или пък да ги хапнете за закуска, а ако не ги изядете до вечерта, от тях ще стане чудесно мезенце за виното! Ето и рецептата за най-лесните соленки със сирене без яйца :

Соленки със сирене без яйца

Продукти:

2 ч.ч.

сирене

1 пак. меко масло (125 гр.

)

1 ч.ч. кисело мляко

1/2 ч.л. сода бикарбонат

3 ч.ч. брашно

1 пак.бакпулвер

Приготвяне:

В купа настържете сиренето на едро ренде. Смесете киселото мляко със содата и след като шупне, го прибавете към сиренето. Добавете маслото и разбъркайте хубаво. След това на порции прибавете предварително смесените пресято брашно и бакпулвер.

Замесете меко тесто, поставете го в найлонов плик и го оставете в хладилник за 1 час.

Извадете тестото и го поставете върху плот, поръсен с брашно, след което го разточете на кора с дебелина 0.5 см. Нарежете кората на правоъгълници или пръчици и ги подредете в тава, покрита с хартия за печене.

Поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете соленките за около 20 минути. Пръхкави и много вкусни!