Дом за стари хора „Четири сезона” гр. Брезник – Дом за стари хора „Четири сезона” предлага настаняване от 450 лв

1
148
Добави коментар
okinawa
okinawa

Новооткритият дом за стари хора „Четири сезона” – дом №2 е разположен в новопостроена четириетажна сграда с разгърната площ от 4 000 кв.м. и двор 6 000 кв.м.
Сградата е с алуминиева дограма, топлоизолация и се отоплява с локално парно на пелети.
Домът разполага със 72 стаи с по две легла, 12 стаи с по три легла и 14 апартамента. Всяка стая е обзаведена с нови мебели и има самостоятелен санитарен възел.

На първия етаж са обслужващите помещения: просторна кухня, перално помещение, лекарски кабинет, манипулационна, фризьорски салон, стая за свиждане, библиотека, зала за културни мероприятия и развлечения (шах, табла, не се сърди човече, дама и др.). Всички стаи и общи помещения са окабелени за кабелна телевизия и интернет. На всеки етаж разполагаме с просторна трапезария.

Стаите на втория, третия и четвъртия етаж са с балкони, от които се разкрива прекрасна гледка към природния парк на града, наречен „Бърдото”.

Около дома е оформена паркова зона с пейки, овощни дървета, беседки и алеи за разходка и отдих. Обособена е и зеленчукова градина.

Провеждат се културни мероприятия като: чествания на рождени дни, празнуването на коледните и новогодишни празници, организираме празнични концерти съвместно с учениците от СОУ „Васил Левски”, Целодневна детска градина „Брезица” и Народно читалище „Просвещение”, а също така и много други развлекателни мероприятия.

Всичко това дава възможност на настанените в дома да водят самостоятелен живот, да създават контакти и да се чувстват неразделна част от обществото.
Битовите условия и хигиената в дома се поддържат на най-високо ниво от персонала, който е с богат социален опит.

Разполагаме с висококвалифицирани медицински сестри и лекар, които при нужда оказват необходимата медицинска помощ. Имаме посещения в дома на личен лекар, а според нуждите на пребиваващите, можем да осигурим посещения на лекари специалисти, които провеждат консултациите на място.

Храненето в дома е четири пъти на ден. Oпитни готвачи приготвят разнообразна и вкусна храна. Изготвя се меню според нуждите на настанените хора, в това число и диетични храни. Оборудването на кухнята е изцяло с нова техника.

Домът за възрастни хора има собствена ферма, от която се снабдява с пресни яйца, домати, краставици, лук, фасул, прясно и кисело млякo.

Приемаме хора без възрастово ограничение и без определен срок на престой.

Обадете се, чакаме Ви.