Коментар: Историческият урок от 20-и юли

14
365
Добави коментар

В живота има дати, които помним цял живот. За последователите на духовния метод Фалун Дафа (Фалун Гонг) това е датата 20-и юли.

Преди 21 години, точно на тази дата, започва национална кампания на арести, физически и психически тормоз и дори убийства на последователи на метода. Управляващата тоталитарна китайска комунистическа партия (ККП) — с еднолична заповед на тогавашния държавен и партиен лидер Дзян Дзъмин — обявява последователите на Фалун Дафа за врагове на народа.

Как е възможно мирни граждани, които следват духовните принципи Истинност, Доброта, Търпение, да бъдат заклеймявани по този начин? Нима желанието на човек да бъде истинен към себе си и другите, да бъде добросърдечен и милосърден, и да проявява състрадание и толерантност, може да се определя като неправилно? В западния, демократичен свят, тези човешки ценности са смятани за висши добродетели. Така е било и през хилядолетната история на Китай. Но в съвременната, индустриално развита източна държава, те биват постепенно заклеймявани като табу и заменяни с партийна идеология…