Закуски с кайма от тесто като пух – като заухаят, децата сами идват в кухнята:

1
127
Добави коментар
albenapet
albenapet

Приготвяне:

30 мин

Готвене: 60 мин

Общо: 90 мин

Хранителна стойност: 500 kcal

Тестените закуски безспорно са любими на малки и големи. Но защо да ходите до пекарната, като е толкова лесно да приготвите нещо пухкаво, мекичко и засищащо за цялата фамилия? Днес ви предлагаме да опитате тези чудни закуски с кайма от тесто като пух – толкова мекички и ароматни, че всички сами идват в кухнята, като усетят аромата им!

Закуски с кайма от тесто като пух

Продукти:

За тестото:

2 яйца

1 пак.

бакпулвер

1 кубче мая

400 гр. кисело мляко

2 ч.л. захар

4 с.л. олио

4 с.л. оцет

1 ч.л. сол

брашно – колкото поеме за меко тесто

За плънката:

350 гр. кайма

1 жълтък за намазване

Приготвяне:

Омесете меко тесто от посочените продукти по стандартния начин, като първо захванете маята в малко от предварително затопленото мляко със захарта. вате добре тестото. Омесеното тесто намажете леко с малко олио и го поставете в найлонов плик, като внимавате да има достатъчно място в плика за втасването.

Оставете го да втасва в хладилника за една нощ.

Извадете втасалото тесто, оставете го малко на стайна температура, след което оформете от него малки кръгове с големина около една педя.

Първия кръг намажете с разтопено масло. Отгоре поставете втори кръг и разстелете от каймата, омесена с подправки по ваш вкус. След това завийте закуската като плик за писмо. Подредете готовите закуски на разстояние в тава за печене, покрита с хартия за печене. Намажете ги с разбит жълтък и печете на 180 градуса до готовност.