Баба я забъркваше, когато ни се дояде нещо сладичко: Чудната домашна тортичка с много крем

1
128
Добави коментар
albenapet
albenapet

Приготвяне:

30 мин

Готвене: 60 мин

Общо: 90 мин

Хранителна стойност: 500 kcal

Лесна и вкусна тортичка дори и за начинаещи сладкари. Класическата комбинация от сочен блат и заквасена сметана не са оставили още никой безразличен, така че може да разчитате на нея за всеки семеен празник.

Тази сочна торта трябва да престои в хладилника най-малко три часа, а най-добре – за цяла нощ, след което ще се превърне в мека и сочна фантазия. Към основните съставки могат да се добавят захаросани плодове, ядки, сушени плодове и пр.

.

Продукти:

3 яйца

1 чаша кисело мляко

2 чаши захар

1/2 ч.л.

сода бикарбонат

1/2 ч.л. лимонтузу

2 чаши брашно

500 гр. сметана

2 с.л. какао на прах

Приготвяне:

Смесете киселото мляко, яйцата, 1 чаша захар и разбийте добре. След това добавете брашното на части и угасената в лимонената киселина сода. Разделете тестото на две части – към едната добавете какаото, оставяйки една трета от него за поръсване на готовата торта. Изпечете два блата в предварително загрята фурна на 200-220 градуса. Необходимото време е около 25-30 минути. Проверете готовността с дървено шишче. Разбийте сметаната с останалата захар. Намажете с крема охладените блатове, разрязани наполовина. Поръсете тортата с малко какао и я оставете да попие добре.