Обяд за 5 лева само с три съставки

2
139
Добави коментар
albenapet
albenapet

 

 

Една от най-популярните рецепти в Испания, която се приготвя от десетилетия, е прочутата тортила, за която са ви нужни само 3 и много евтини съставки.

 

Приготвя се много лесно и бързо, така че е чудесно решение за обяд, ако имате внезапни гости. Вероятно вече имате съставките в хладилника, но винаги можете да обогатите ястието с желани съставки като гъби, чушки, домати, спанак или може би пилешко месо, колбаси или бекон.

 

Можете също така да направите испанска тортила за закуска, а добрата новина е, че домакините, които пестят семейния бюджет ще похарчат само около 5 лева за тази рецепта.

 

 

Необходими съставки:

1 лук

4 яйца

4 средно големи картофи

Масло, сол, черен пипер и подправки по желание

 

Приготвяне:

 

Обелете картофите, настържете ги и изцедете сока. Нарежете лука на тънки кръгчета. Загрейте олио в тиган на котлона, след това добавете съставките и оставете да къкри, докато картофите покафенеят.

 

Следващото нещо, което трябва да направите, е да разбиете яйцата, да ги смесите и да ги добавите към запържените картофи и лук (които преди това са били отцедени от излишното олио).

 

Загрейте отново масло в тиган и добавете цялата смес. След няколко минути покрийте тигана с чиния и го обърнете, така че тортилата да остане върху чинията, след което я върнете в тигана, така че другата страна да се изпече.

 

Тортилата е готова, когато се изпече от двете страни. Прехвърлете я обратно в чинията по гореспоменатия начин, за да не загуби формата си.

 

Нарежете вкусотията на триъгълници и сервирайте със сирене, кисело мляко или сезонна салата.